Connect with us

Mobiltelefonálás immár repülőgépeken is

Kütyük

Mobiltelefonálás immár repülőgépeken is

Az Ericsson bemutatta újonnan kifejlesztett, légijárműveken használható GSM-rendszerét, melynek segítségével a légiutasok immár az utasszállító repülőgépek fedélzetén is használhatják mobiltelefonjukat.

A modern utazók teljes körű GSM-hozzáférést igényelnek, még repülés közben is. A követelmény az elérés és az elérhetőség. Erre most érkezett el az idő, amikor a mobiltelefonokat is használni lehet majd az utasszállító repülőgépeken.


Az Ericsson kifejlesztette a világ legkelendőbb rádió-bázisállomása, az RBS 2708 légi változatát. Az új rádió-bázisállomás az Ericssontól megszokott, világszínvonalú minőséget és egyszerű működést biztosít. Funkcionalitása megfelel a földi rendszerekének, megbízhatósága nyilvánvaló.

Az Ericsson hagyományos ügyfelei, a távközlési hálózatot üzemeltetők számára az RBS 2708 mindössze a hálózat ˝következő cellája˝. A hálózatüzemeltetők éppúgy menedzselhetik ezt a rendszert, mint az összes többi rádió-bázisállomást. Mindössze néhány speciális eljárás szükséges a bevételek jelentős növekedéséhez.
A légitársaságok hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást nyújthatnak majd utasaik számára. A repülőgép szokásos személyzete minimális pluszmunkával képes ellátni a repülőgépeken működő GSM-rendszer kezelését, így az utasok számára lehetségessé válik a híváskezdeményezés és -fogadás, attól kezdve, hogy a repülőgép eléri a repülési magasságot.

Az elektromágneses átvilágító eszközzel (Electromagnetic Screening Device, EMSD) teljes mértékben kompatibilis, és az ARINC 600 típusú, a repülőelektronikai szabványnak megfelelő tokban elhelyezkedő berendezés telepítése egyszerű, üzemeltetése pedig biztonságos: nem interferál sem a repülőelektronikai, sem a földi rádióhálózatokkal. A rendszeren keresztül akár 60 hívás is bonyolítható egy időben, sőt a kétsávos hívásokat is támogatja.

A rendszer első telepítésére ez év vége felé kerül majd sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom