Connect with us

A Google babérjaira tör a Kurzor.hu

Kütyük

A Google babérjaira tör a Kurzor.hu

A magyar weboldalakra optimalizált keresőmotorral mutatkozik be a Kurzor.hu, a Hírek Média és Internet Technológiai Kft. keresőszolgáltatása. A korábbi verzióhoz képest erőteljesebben a magyar nyelvre és a magyar piacra hangolt kereső segítségével a hazai internetezők jóval több releváns információt találhatnak meg országunk weblapjairól.

Külsejében, szolgáltatásaiban, az alkalmazott hirdetési megoldásokban és a háttérben dolgozó keresőmotor tekintetében egyaránt megújult Magyarország egyik legismertebb keresője, a Kurzor.hu. A Hírek Média portfoliójába tartozó szolgáltatás korábban a Google motorját használta, de a most bevezetett, saját fejlesztésű keresőmotor jobb megoldást kínál a magyar nyelvű oldalak között történő keresésre.

„Régóta érezzük, hogy a nemzetközi keresők nem koncentrálnak eléggé a magyarországihoz hasonló kisebb piacokra. Ez részben a kiegészítő szolgáltatások terén, részben pedig a keresők által látott oldalak számában is megmutatkozik. A Kurzor.hu által ismert hazai weboldalak száma már most meghaladja a 7 milliót, de két hónapon belül elérjük a 15 milliót. Így a Kurzor.hu több magyar nyelvű weboldalt fog látni, mint a bármely más keresőmotor.” – mondta Nagy Attila, a Hírek Média ügyvezetője.

Magyarul jobb
„Mostantól jóval több releváns információt érhetnek el a magyar internetezők, felfedezhetik az internetkeresők által eddig nem ismert fehér foltokat, és így megalapozottabb döntéseket hozhatnak.” – tette hozzá Nagy Attila. A naponta több mint 100.000 egyedi felhasználó igényeit kiszolgáló Kurzor.hu az új .hu domainbe tartozó weboldalak indexelését – azaz a keresési adatbázisba történő felvitelét és kulcsszó alapú rangsorolását – 1 héten belül végrehajtja. A kereső ugyanakkor nem csak a weboldalakat indexeli, hanem az interneten elhelyezett Word dokumentumokban, illetve Adobe .pdf állományokban is képes fellelni a kívánt információt, és Hírek Média tervei szerint nyárra már képkeresési funkcióval is kibővül.

Költséghatékony hirdetési megoldások
A Kurzor.hu egyik újdonsága a kulcsszó alapú hirdetés, amely akár néhány perc alatt lehetővé teszi a vállalat hirdetéseinek célközönséghez történő eljuttatását. „A kulcsszó alapú hirdetés tetszőleges méretű és költségvetésű vállalkozásnak nyújt hatékony megoldást, hiszen a hirdetési üzenetek megjelenítése közvetlenül az internetezők információ igényéből vezethető le.” – ecseteli a hazánkban még kevésbé ismert online marketing eszköz előnyeit Trentin Tamás, a Hírek Média ügyvezető igazgatója.

„A Kurzor.hu kulcsszó alapú hirdetése egyelőre megjelenés alapú, vagyis a hirdető a hirdetési üzenet megjelenítési száma után fizet, de 2005 őszére befejezzük a rendszer következő generációjának fejlesztéseit, amelynek legfőbb előnye az előzőhöz képest, hogy nem a megjelenítések, hanem a tényleges átkattintások után kell majd fizetni.” – tette hozzá Nagy Attila.

Folyamatos innováció
„A Kurzor.hu fejlesztése során törekszünk arra, hogy folyamatosan eleget tegyünk az újabb és újabb igényeknek, így a jövőben is a hazai piacra szabott, a hazai internhasználati szokásokat figyelembe vevő szolgáltatásokkal rukkolunk elő.” – mondta Nagy Attila. A közeljövő tervezett újdonságai közé tartozik majd a Kurzor ToolBar, ami a böngészőbe beépülve még könnyebbé és egyszerűbbé teszi a hazai internetoldalak közötti kutatást.

Ezenkívül folyamatosan nő azoknak a keresési lehetőségeknek a köre, melyek magyar nyelvű tematikus adatbázisokhoz kínálnak hozzáférést. A Kurzor.hu-ban indulásával egy időben már közvetlenül lehet kutatni a Jobinfo.hu munkaerő-közvetítő portál állásajánlatai, a Depo.hu informatikai és híradástechnikai termékei, valamint apróhirdetések és egy céginformációs adatbank adatai között.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom