Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadalmat sértett a Nokia? Több millió eurós kártérítési per indul!

Kütyük

Szabadalmat sértett a Nokia? Több millió eurós kártérítési per indul!

A Nokia állítólagosan megsértette egy speciális mobiltelefonos technológia szabadalmi jogait, és lehet, hogy ezért komoly kártérítést kell majd fizetnie.

˝A Nokia illegális módon használt fel egy olyan, korábban levédetett fejlesztést, mely lehetővé teszi a bejövő hívások fogadását a nélkül, hogy hozzáérnénk a készülék gombjaihoz, illetve, hogy a telefon irányítható legyen hangparancsok, valamint hands-free eszközök segítségével˝ – nyilatkozta Antti Kosunen, a szabadalmi jogok birtokosának ügyvédje.

Kosunen elmondta, hogy egyelőre nem tudja pontosan, hogy Jari Lahtinen fejlesztőmérnök pontosan mekkora kártérítésre számíthat, ugyanis az összeg nagysága annak függvénye, hogy a Nokia hány szabadalomsértő mobiltelefont gyártott le az elmúlt években. ˝A pontos összeget még nem tudom, de biztosra vehető, hogy több millió, vagy több tíz millió euróra fog rúgni˝ – mondta emberünk.

Lahtinen 1995-ben adta be szabadalmi kérelmét, majd pedig fejlesztéseivel felkereste a Nokiát, azonban a finn vállalat ekkor nem mutatott semmilyen érdeklődést a technológia iránt. Néhány évvel később, a 90-es évek végén azonban a Nokia mégis használni kezdte a fejlesztést – Lahtinen tudta és beleegyezése nélkül.

A jogi képviselő szerint az elsőfokú ítélet várhatóan 2006-ban születik majd meg, de a végleges ítéletre előreláthatólag több évet kell majd várni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés