Connect with us

technokrata

i-mate PDA2: nagy tudású Wi-Fi kommunikátor

Kütyük

i-mate PDA2: nagy tudású Wi-Fi kommunikátor

Az i-mate bejelentette legújabb mobiltelefon-PDA öszvér megoldását, a PDA2 névre keresztelt készüléket.


A Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszert futtató újdonság révén nem csak a hagyományos 900/1800/1900 MHz-es GSM hálózatokban lehet telefonálni, hanem GPRS kapcsolat révén akár a gyárilag telepített Skype VoIP alkalmazással is lefolytathatjuk beszélgetéseinket.

Az i-mate PDA2 lelke nem más, mint egy 520 MHz-es órajelen ketyegő Intel XScale mikroprocesszor, 64 MB ROM és 128 MB RAM. Akinek ezen memória esetleg kevés lenne, az SDIO képes bővítőhelynek köszönhetően SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard) memóriakártyákkal könnyedén tovább bővítheti. A 3,5 colos képátlójú TFT érintőkijelző QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontással bír és 65 ezer színt tud megjeleníteni. A már említett operációs rendszer egyébként lehetővé teszi mind a függőleges, mind pedig a vízszintes kijelző orientációt.

A 130 milliméter hosszú, 69 milliméter széles és 19 milliméter vastag kommunikátorba ezenkívül még egy 1,3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul, egy Wi-Fi (802.11b) és egy Bluetooth kontroller, valamint egy 1.300 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor is bekerült. A várható árral kapcsolatban egyelőre még nincsenek pontos információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle