Connect with us

T-Mobile 3G: teljes gőzzel előre!

Kütyük

T-Mobile 3G: teljes gőzzel előre!

A T-Mobile-nak köszönhetően immár hazánkban is elérhetők a harmadik generációs mobil szolgáltatások.

A mobiltelefonos operátor mai budapesti sajtótájékoztatóján testközelben lehetett megismerkedni a vállalat legújabb fejlesztéseivel és technológiáival. Többek közt a 3G egyik legfontosabb új szolgáltatása, a videótelefonálás is kipróbálható volt, sőt holnaptól kezdve már szélesebb körben is elérhető, ugyanis a T-Mobile kiemelt partnerei, a telekommunikációs szakma képviselői, illetve a www.3g.hu portál szerencsésebb látogatói már június 1-től igénybe vehetik az új rendszert. A tesztüzemhez Nokia 6680 típusjelzésű mobiltelefonokat biztosít a T-Mobile, mely készülék nemrégiben elnyerte a legkiválóbb, Symbian alapú 3G mobil díjat. A Nokia 6680-nak nem csak a hátlapján, hanem az előlapján is van egy kis kamera, így segítségével rendkívül könnyen és egyszerűen lehet videótelefonálni.


A T-Mobile jelenleg mintegy 43 darab 3G bázisállomást üzemeltet a főváros belső, illetve egyes külső kerületeiben, és ezen állomások száma rövid időn belül várhatóan a duplájára fog növekedni. A 3G cellákat elhagyó előfizetőknek számítaniuk kell arra, hogy a korábban megkezdett videóhívások megszakadnak, és nem folytatódnak hanghívásként. A tesztüzem alatt egyébként a 3G szolgáltatások teljesen ingyen és bérmentve használhatók, a szolgáltató pedig természetesen örömmel veszi a felhasználók gyakorlati észrevételeit. Rendkívül érdekes újdonság az úgynevezett Hír Expressz szolgáltatás, melynek keretein belül az előfizetők push módon, mintegy a telefonra automatikusan ˝rátolva˝ kapják meg a legfrissebb híreket, ráadásul igen csak elegáns és esztétikus formában. A telefonokra előre telepített Hír Expresszt nem csak 3G, hanem 2,5G, 2,75G mobilokkal is igénybe lehet majd venni, a szolgáltatás várható árazását azonban egyelőre még homály fedi.

Sugár András, a T-Mobile vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat eddig már annyi pénzt költött a 3G-re, hogy abból akár két dunai hidat is fel lehetne építeni, és a jövőbeli 3G kiadásokból két újabb hidat is el lehetne készíteni. Sugár utalt arra, hogy a T-Mobile hamarosan 1 Mbit/s-os mobil letöltési sebességet nyújt majd előfizetői részére, ami arra enged következtetni, hogy az operátor már most komoly tervekkel rendelkezik a 3,5G-vel kapcsolatosan.

Mint ismeretes, a 3G hálózatok maximum 384 Kbit/s-os adatátviteli sebességet biztosítanak az előfizetők részére. Az itthoni UMTS rendszerek a későbbiekben lényegében minden további nélkül HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kompatibilissé tehetők. Ez a sokak által egyszerűen csak 3,5G-nek nevezett technológia 14,4 Mbit/s-os elméleti maximális adatátviteli sebességgel kecsegtet. A T-Mobile nemrégiben Németországban és Ausztriában is megkezdte HSDPA tesztjeit, az első 3,5G kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor 2006-ban indul majd be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő