Connect with us

Hirdetés

technokrata

MSN: újabb fegyverek a spam elleni harcban

Kütyük

MSN: újabb fegyverek a spam elleni harcban

A Microsoft a tegnapi nap folyamán mutatta be MSN Postmaster website-ját, mely különböző eszközöket és szolgáltatásokat nyújt a spam ellen fellépni vágyók számára.

A website az Internet-szolgáltatók, az e-mailszolgáltatók és a jogosan működő e-mailküldő cégek számára kínál eszközöket annak érdekében, hogy ezek a szervezetek sikerrel vehessék fel a küzdelmet a nem kívánt elektronikus levelek hadával. Ezenfelül a Microsoft segítségével gördülékenyebbé válhat a spamről való jelentés folyamata is, illetve az eszközök használatával a legálisan hirdetők könnyebben elérhetik a Hotmail felhasználókat.

Megtalálható a Postmaster oldalon a szoftverfejlesztő vállalat új fejlesztésű Smart Network Data Servives-e, amely azokról a spamekről képes jelentéseket készíteni, amelyek a hotmailes postafiókokat érik. Például az Internet-szolgáltatók számára az IP-cím révén feltérképezhetővé válik, melyik ügyfelük gépéről érkeznek tömegével a kéretlen levelek. Ennek az ismeretnek a birtokában az ISP-k hatékony lépéseket tehetnek az e-mail áradatok megfékezésére.

Az azonban kérdéses, hogy ez a szolgáltatás mennyire lesz sikeres, mivel a szakértők szerint az Internet-szolgáltatók többnyire vonakodnak letiltani egyes előfizetőik hozzáférését, még akkor is, ha úgy látszik, hogy valóban spamözönt zúdítanak az Internetre. Ez ugyanis kieső bevételeket jelent a szolgáltatók számára, hiszen annak kiderítése, hogy valóban kéretlen elektronikus üzeneteket küldött-e az ügyfél, vagy teljesen legálisan „adott fel” sok levelet, nem éppen rövid idő. A havi számla összege pedig annyival kevesebb lesz, amennyit az ISP „jóvoltából” állt a kapcsolat – főleg akkor, ha utólag kiderül, nem is vétkes az internetező.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés