Connect with us

technokrata

Nokia: hajrá mobiltelefonos televíziózás!

Kütyük

Nokia: hajrá mobiltelefonos televíziózás!

A Nokia bejelentette, hogy az érdeklődők számára nyilvánosságra hozza a Nokia mobil TV megoldás rádiós interfész specifikációit.


A Digital Video Broadcast – Handheld (DVB-H) szabványon alapuló, végponttól végpontig terjedő megoldással a szolgáltatók egyszerűen kiépíthetik a mobil televíziós szolgáltatásokat. A rádiós interfész azt határozza meg, hogy a mobil televíziós terminálok hogyan kapcsolódnak a mobil televíziós megoldást nyújtó hálózathoz.

A Nokia mobil TV megoldás a már ismert nyílt szabványokon, például az Európai Távközlési Szabványügyi Hivatal (ETSI) által 2004-ben elfogadott DVB-H szabvány rádió rétegén alapul. A szabványügyi testületek jelenleg néhány további alkalmazás-réteg specifikációjának megalkotásával foglalkoznak.

A DVB-H olyan új technológia, amellyel számos televízió-, rádió-, és videó- csatorna eljuthat a mobilkészülékekre. A megoldás a digitális sugárzási szabványokat a mobilkészülékek speciális igényeivel ötvözi. A DVB-H adás fogadásához a készülékekben beépített külön adóvevőre van szükség.

A Nokia mobil televíziós megoldás egy teljes mobil TV-rendszer, amely készüléket, szervert, és hálózati elemeket magába foglaló komponensekből áll. Jelenleg a világ számos országában tesztelnek DVB-H technológiát használó mobil televíziós szolgáltatást. A kereskedelmi televíziós szolgáltatások várhatóan 2006-ban indulnak el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom