Connect with us

Már 2 millióan fejlesztenek Nokia alkalmazásokat!

Kütyük

Már 2 millióan fejlesztenek Nokia alkalmazásokat!

A Nokia bejelentette, hogy a Forum Nokia nevű, világszerte ismert fejlesztői közösségének létszáma elérte a kétmilliót.

Mindez jelzi a mobilkészülékekre szánt alkalmazások létrehozása iránti érdeklődés fokozódását. A Nokia a világszerte működő fejlesztői közössége a Forum Nokia PRO program első évéről is beszámolt: a tagvállalatok közül több mint 400 használta ki az emelt szintű műszaki és üzletfejlesztési támogatást.

A fejlett mobilalkalmazások és szolgáltatások bővülő piacára az okostelefonok világszerte vezető platformja, a Nokia által kifejlesztett, és hét gyártó számára licensz-megállapodás keretében rendelkezésre bocsátott Symbian operációs rendszer elterjedése utal. Eddig több mint 50 Symbian OS készüléket dobtak piacra, és világszerte több mint 200 szolgáltató forgalmaz Symbian OS alapú készülékeket. A Nokia becslései szerint a vállalat 2005 folyamán 25 millió Symbian alapú okostelefont szállít.

Ezzel egyidejűleg a Java vált a mobilalkalmazások elsőszámú nyelvévé, amelyet a világ körülbelül 150 országában forgalmazott, 580-féle mobilkészülék támogat.

A Forum Nokia közösségébe jelentkezők a műszaki információk széles skálájához, valamint ingyenes források, többek között letölthető eszközök és szoftverfejlesztési készletek sorához juthatnak hozzá. A honlapot minden nap közel 14 ezer látogató keresi fel. A Forum Nokia tagjai a világ több mint 230 országából jöttek, amelyek közül a leghangsúlyosabban az európai, a közel-keleti, illetve az afrikai régió képviselteti magát, utánuk Ázsia és Amerika következik. A regisztráltak számát tekintve az első tíz ország a következő: Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Németország, Olaszország, Kína, India, Ausztrália, Finnország, Spanyolország, és Hollandia.

A Forum Nokia PRO programjának tagjai a szoftverek Nokia készülékekkel történő szoros integrálásához kapnak sokoldalú műszaki segítséget, emellett a Nokia széleskörű szoftver-terjesztési csatornáihoz is exkluzív hozzáféréshez jutnak. A programban való részvétel kizárólag a szigorú tagsági feltételeket teljesítő, és az évi 4.000 eurós tagdíjat befizető cégek számára nyitott. A PRO tagok 66 százaléka zenei és média-alkalmazásokat, 64 százaléka személyes hatékonyságnövelő programokat, 55 százaléka vállalati termékeket, míg 54 százaléka játékokat fejleszt. A PRO tagok leginkább a Java és a C++ technológiát alkalmazzák, az előbbit 85, az utóbbit 83 százalékban.

A program résztvevőinek durván fele az európai, a közel-keleti, és az afrikai régióból származik, minden negyedik résztvevő amerikai, minden ötödik pedig ázsiai.

A Nokia világszerte működő fejlesztői programjának alapjául az alkalmazás-fejlesztők számára nagy piacot biztosító fejlesztőiplatform-stratégia szolgál. A Forum Nokia jelenleg az együttesen majdnem 200 milliós készülékpiacot kitevő Series 40, valamint a Symbian alapú Series 60 és Series 80 platformot támogatja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom