Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyermekeink internetezési szokásai több figyelmet érdemelnek

Kütyük

Gyermekeink internetezési szokásai több figyelmet érdemelnek

A könnyebben becsapható, megtéveszthető kicsikre nem fordítanak kellő figyelmet, ami az Interneten eltöltött időt illeti, állítja egy amerikai felmérés.

Egy, az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a szülők közel fele semmilyen információval nem rendelkezik arról, hogy csemetéje, csemetéi mit szoktak csinálni internetezés közben. Sőt, még azt sem tudják, hogy tinédzserkorú gyerekeik milyen szoftvereket telepítenek fel a PC-re, derült ki az USA gyermekrablással foglalkozó központjának és a Cox Communications-nek az együttműködésével készített tanulmányból, melyet hétfőn tettek közzé.

Európai szemmel nézve ez nem meglepő, hiszen mi az öreg kontinensen kevésbé korlátozzuk saját és gyermekeink személyiségi jogait, ám az USA-ban meghökkentő eredménynek számít, hogy a szülőknek „csak” 58 százaléka követi figyelemmel, mit olvas vagy ír egy chatszobában vagy egy üzenőkliensen keresztül a gyerek. Azon szülők, akik nyilvánosabb helyen teszik csak elérhetővé gyermekeik számára az internetezést, jobban odafigyelnek arra, mit csinálnak a tinik; míg azoknál a családoknál, ahol a számítógép a csemete privát szférájában (például a hálószobájában) van, kevésbé törődnek az utód internetezési szokásaival.

A gyerekek egy jelentős része persze tisztában van azzal, hogy szemmel tartják. Kiderült, hogy a fiatalok kifejlesztettek egyfajta szülő-szlenget, az angolszász nyelvterületeken közkedvelt rövidítések (mint például a LOL – laughing out loud, BTW – by the way) mintájára. Ha úgy érzik, felmenőik megfigyelik őket, akkor arról tájékoztatni szokták beszélgetőpartnereiket. Az utóbbi időben elterjed a POS (parent over shoulder) és a P911 (parent alert), amely rövidítések egyaránt arra utalnak, hogy az illető szülei szemmel tartják, mit csinál.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés