Connect with us

Új Vodafone szolgáltatás: OptiLAN

Kütyük

Új Vodafone szolgáltatás: OptiLAN

A Vodafone Magyarország Rt. május 23-tól bevezeti a vállalati felhasználók igényei alapján kialakított Vodafone OptiLAN megoldást, mely Magyarországon egyedülálló módon, gyors és költség hatékony távoli elérést biztosít a kiemelt vállalati alkalmazásokhoz.

Mostanáig a vállalati hálózat és elektronikus levelező rendszerek laptopon történő használatát nagymértékben hátráltatta, hogy a GPRS technológia használatával ezek a megoldások nagyon lassan működnek s a gyors irodai hálózatokhoz szokott felhasználók számára ezen így kevéssé bizonyultak használhatónak és nem támogatták megfelelően a távoli munkavégzést. Ennek oka, hogy a legtöbb vállalati alkalmazást nem a nagy késleltetési tulajdonságokkal és korlátozott sávszélességgel rendelkező mobil hálózatokon keresztül történő hozzáférésre tervezték. Erre a problémára jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM által bevezetett EDGE technológia sem nyújt érdemi megoldást (sem sebességben, sem pedig a korlátozott lefedettség miatt).

A Vodafone OptiLAN a vállalat Microsoft Exchange illetve Intranet rendszerét és a végfelhasználó laptopját a Vodafone mobil hálózatán keresztül köti össze, oly módon, hogy a LAN hálózatokban megszokott sebességű felhasználást tesz lehetővé. A vállalatnál telepített szerver és a felhasználó számítógépén futó szoftverek biztosítják a titkosított adatforgalom tömörítését és optimalizálását a Vodafone Magyarország már meglévő GPRS és majdani 3G hálózatának használata esetén.

Háromszor-ötször gyorsabb, mint a versenytársak
A TÜV Rheinland InterCert független vizsgáló szervezet által elvégzett összehasonlító mérés alapján a Vodafone OptiLAN háromszor gyorsabb más magyarországi mobil szolgáltatók által nyújtott EDGE alapú vállalati hozzáféréseknél és ötször gyorsabb a hagyományos GPRS technológiához képest. Az összehasonlító mérés a 2005. május 11-i állapotot alapul véve készült.

Költségcsökkentés: hatszor kisebb adatforgalom
A jelentős sebességnövekedés mellett az átvitt adatmennyiség az új megoldás esetén, kevesebb mint hatodára csökken a tömörítő és optimalizáló eljárásoknak köszönhetően. Ez az adatátviteli költségek terén jelentős megtakarítást eredményez mind itthon, mind pedig külföldi használat esetén. (Forrás: TÜV Rheinland InterCert)

Országos és nemzetközi lefedettség: azonnal!
Míg az Edge technológia Magyarországon csak néhány nagyvárosban érhető el, addig a Vodafone OptiLAN szolgáltatás Magyarország egész területén és több mint 50 országban igénybe vehető.

Díjmentes tesztelés
A Vodafone Magyarország 30 napos díjmentes tesztelési lehetőséget kínál a Vodafone OptiLAN kipróbálására közép- és nagyvállalati ügyfelei számára. A sikeres teszt után szoftverlicenc formájában, kedvező áron, felhasználónként egyszeri nettó 49.800 forintért vagy 24 havi részletfizetéssel, havi nettó 2.580 Ft-ért vásárolható meg. A felhasználási szerződésnek, így szoftver használatának egyik feltétele Vodafone mobil szolgáltatás megléte. A Vodafone az OptiLAN megoldás használatához a laptopba helyezhető, professzionális Vodafone Mobile Connect adatkártyát ajánlja, mely már 70 Ft-tól illetve 3G támogatással rendelkező változatban is megvásárolható.

Egyszerű használat
A laptopba helyezett Vodafone Mobile Connect adatkártya és a vállalatnál használt VPN szoftver segítségével néhány kattintással tud csatlakozni a vállalati hálózatához. A csatlakozás során a Vodafone OptiLAN felismeri, hogy a kapcsolódás mobil hálózaton keresztül történt és a háttérben automatikusan, ˝láthatatlanul˝ működésbe lép. Ezután már úgy tudja használni levelezőprogramját vagy webböngészőjét bárhol és bármikor, mintha az irodájában ülne.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom