Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Vodafone szolgáltatás: OptiLAN

Kütyük

Új Vodafone szolgáltatás: OptiLAN

A Vodafone Magyarország Rt. május 23-tól bevezeti a vállalati felhasználók igényei alapján kialakított Vodafone OptiLAN megoldást, mely Magyarországon egyedülálló módon, gyors és költség hatékony távoli elérést biztosít a kiemelt vállalati alkalmazásokhoz.

Mostanáig a vállalati hálózat és elektronikus levelező rendszerek laptopon történő használatát nagymértékben hátráltatta, hogy a GPRS technológia használatával ezek a megoldások nagyon lassan működnek s a gyors irodai hálózatokhoz szokott felhasználók számára ezen így kevéssé bizonyultak használhatónak és nem támogatták megfelelően a távoli munkavégzést. Ennek oka, hogy a legtöbb vállalati alkalmazást nem a nagy késleltetési tulajdonságokkal és korlátozott sávszélességgel rendelkező mobil hálózatokon keresztül történő hozzáférésre tervezték. Erre a problémára jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM által bevezetett EDGE technológia sem nyújt érdemi megoldást (sem sebességben, sem pedig a korlátozott lefedettség miatt).

A Vodafone OptiLAN a vállalat Microsoft Exchange illetve Intranet rendszerét és a végfelhasználó laptopját a Vodafone mobil hálózatán keresztül köti össze, oly módon, hogy a LAN hálózatokban megszokott sebességű felhasználást tesz lehetővé. A vállalatnál telepített szerver és a felhasználó számítógépén futó szoftverek biztosítják a titkosított adatforgalom tömörítését és optimalizálását a Vodafone Magyarország már meglévő GPRS és majdani 3G hálózatának használata esetén.

Háromszor-ötször gyorsabb, mint a versenytársak
A TÜV Rheinland InterCert független vizsgáló szervezet által elvégzett összehasonlító mérés alapján a Vodafone OptiLAN háromszor gyorsabb más magyarországi mobil szolgáltatók által nyújtott EDGE alapú vállalati hozzáféréseknél és ötször gyorsabb a hagyományos GPRS technológiához képest. Az összehasonlító mérés a 2005. május 11-i állapotot alapul véve készült.

Költségcsökkentés: hatszor kisebb adatforgalom
A jelentős sebességnövekedés mellett az átvitt adatmennyiség az új megoldás esetén, kevesebb mint hatodára csökken a tömörítő és optimalizáló eljárásoknak köszönhetően. Ez az adatátviteli költségek terén jelentős megtakarítást eredményez mind itthon, mind pedig külföldi használat esetén. (Forrás: TÜV Rheinland InterCert)

Országos és nemzetközi lefedettség: azonnal!
Míg az Edge technológia Magyarországon csak néhány nagyvárosban érhető el, addig a Vodafone OptiLAN szolgáltatás Magyarország egész területén és több mint 50 országban igénybe vehető.

Díjmentes tesztelés
A Vodafone Magyarország 30 napos díjmentes tesztelési lehetőséget kínál a Vodafone OptiLAN kipróbálására közép- és nagyvállalati ügyfelei számára. A sikeres teszt után szoftverlicenc formájában, kedvező áron, felhasználónként egyszeri nettó 49.800 forintért vagy 24 havi részletfizetéssel, havi nettó 2.580 Ft-ért vásárolható meg. A felhasználási szerződésnek, így szoftver használatának egyik feltétele Vodafone mobil szolgáltatás megléte. A Vodafone az OptiLAN megoldás használatához a laptopba helyezhető, professzionális Vodafone Mobile Connect adatkártyát ajánlja, mely már 70 Ft-tól illetve 3G támogatással rendelkező változatban is megvásárolható.

Egyszerű használat
A laptopba helyezett Vodafone Mobile Connect adatkártya és a vállalatnál használt VPN szoftver segítségével néhány kattintással tud csatlakozni a vállalati hálózatához. A csatlakozás során a Vodafone OptiLAN felismeri, hogy a kapcsolódás mobil hálózaton keresztül történt és a háttérben automatikusan, ˝láthatatlanul˝ működésbe lép. Ezután már úgy tudja használni levelezőprogramját vagy webböngészőjét bárhol és bármikor, mintha az irodájában ülne.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés