Connect with us

Hirdetés

technokrata

Drágulhatnak az internetes hívások

Kütyük

Drágulhatnak az internetes hívások

Egyelőre csak az USA-ban növelheti a költségeket egy új szabályozás, ám ennek átvétele szerte a világban emelkedést okozhat a díjtételekben.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottsága (Federal Communications Commission – FCC) nemrég úgy döntött, hogy a csupán online beszélgetést lehetővé tevő cégek számára is kötelező feladat biztosítani ügyfeleik számára a segélyhívások lehetőségét. Egészen pontosan a VoIP (voice over internet protocol) szolgáltatást nyújtó vállalatokra terjesztik a nemrég bevezetett új rendelkezés révén a hagyományos szolgáltatók esetén már évtizedek óta kötelező érvényű szabályozást, mely szerint a 911 hívását biztosítaniuk kell az internetes hangtovábbítással foglalkozó szolgáltatók részéről is. A bizottság októberig adott határidőt arra, hogy ennek a feltételnek a VoIP cégek eleget tegyenek.

Számos szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy ez komoly kihatással lesz az üzletmenetére. Egy tisztán internetes hívás esetén ugyanis nincs szükség ahhoz, hogy valamely telefontársaság rendszerével össze legyen kötve a felhasználó, azaz nem kell annak kapcsolási (és egyéb) díjakat fizetni. Online hívással azonban (még) nem érhető el az USA-ban a 911, így ennek biztosítása komoly költségeket jelent a cégek számára – ez pedig minden bizonnyal az internetezőknél fog lecsapódni. Mindez oda vezethet, hogy az eddig dinamikusan bővülő VoIP térhódítása lelassulhat. Arról már nem is beszélve, hogy a klasszikus telefonszolgáltatást nyújtó vállalatok most végre befűthetnek a profitjukat folyamatosan tépázó internetes riválisaiknak, ugyanis őket senki sem kötelezi arra, hogy bármilyen hozzáférést is adjanak ez utóbbi csoportnak.

Mindazonáltal néhány VoIP cég már most biztosítja felhasználói számára a segélyhívások lehetőségét – például a 8×8 nevű vállalat. A jóval nagyobb, az USA-ban piacvezetőnek számító Vonage ezirányú projektje is előrehaladott állapotban van. Piaci elemzők szerint nem is a legnagyobbakkal lesz a baj, hanem a kisebb vállalkozásokkal, akik nem fogják bírni a terheket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés