Connect with us

Drágulhatnak az internetes hívások

Kütyük

Drágulhatnak az internetes hívások

Egyelőre csak az USA-ban növelheti a költségeket egy új szabályozás, ám ennek átvétele szerte a világban emelkedést okozhat a díjtételekben.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Hírközlési Bizottsága (Federal Communications Commission – FCC) nemrég úgy döntött, hogy a csupán online beszélgetést lehetővé tevő cégek számára is kötelező feladat biztosítani ügyfeleik számára a segélyhívások lehetőségét. Egészen pontosan a VoIP (voice over internet protocol) szolgáltatást nyújtó vállalatokra terjesztik a nemrég bevezetett új rendelkezés révén a hagyományos szolgáltatók esetén már évtizedek óta kötelező érvényű szabályozást, mely szerint a 911 hívását biztosítaniuk kell az internetes hangtovábbítással foglalkozó szolgáltatók részéről is. A bizottság októberig adott határidőt arra, hogy ennek a feltételnek a VoIP cégek eleget tegyenek.

Számos szolgáltató úgy nyilatkozott, hogy ez komoly kihatással lesz az üzletmenetére. Egy tisztán internetes hívás esetén ugyanis nincs szükség ahhoz, hogy valamely telefontársaság rendszerével össze legyen kötve a felhasználó, azaz nem kell annak kapcsolási (és egyéb) díjakat fizetni. Online hívással azonban (még) nem érhető el az USA-ban a 911, így ennek biztosítása komoly költségeket jelent a cégek számára – ez pedig minden bizonnyal az internetezőknél fog lecsapódni. Mindez oda vezethet, hogy az eddig dinamikusan bővülő VoIP térhódítása lelassulhat. Arról már nem is beszélve, hogy a klasszikus telefonszolgáltatást nyújtó vállalatok most végre befűthetnek a profitjukat folyamatosan tépázó internetes riválisaiknak, ugyanis őket senki sem kötelezi arra, hogy bármilyen hozzáférést is adjanak ez utóbbi csoportnak.

Mindazonáltal néhány VoIP cég már most biztosítja felhasználói számára a segélyhívások lehetőségét – például a 8×8 nevű vállalat. A jóval nagyobb, az USA-ban piacvezetőnek számító Vonage ezirányú projektje is előrehaladott állapotban van. Piaci elemzők szerint nem is a legnagyobbakkal lesz a baj, hanem a kisebb vállalkozásokkal, akik nem fogják bírni a terheket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom