Connect with us

technokrata

Csavard el és kapd le: debütál a Nokia N90 mobil

Kütyük

Csavard el és kapd le: debütál a Nokia N90 mobil

A Nokia a világpremiert követően hazánkban is büszkén mutatta be fejlett és megihlető multimédiás készülékét, a Nokia N90 multimédiát.

A Carl Zeiss optikát és a fejlett digitáliskamera-funkciók teljes sorát felvonultató Nokia N90 azokat a csúcstechnológiáért rajongó felhasználókat veszi célba, akik a hálózatba kapcsolt mobil fényképezésben is a legjobbat szeretnék kapni. A Nokia N90 autófókuszos, húszszoros digitális zoommal és beépített vakuval rendelkező, az éles közeli felvételekhez makro-üzemmódot biztosító 2 megapixeles kamerát tartalmaz, a videofelvételek megszerkesztésére pedig a telefonon biztosít lehetőséget.


A két kijelzőnek köszönhetően a Nokia N90-en kézre álló módon, kétféleképpen és azonnal fényképezhetünk és videózhatunk. Egyszerűen csavarjuk el az egyedülálló, forgó kamerarészt, és a 2 megapixeles kamera máris automatikusan készen áll a jó minőségű fotó pillanatok alatt történő elkészítésére. A külön exponálógombbal és a 65.536 színárnyalatot 128×128 képponton megjelenítő, keresőként működő külső kijelzővel még egyszerűbben lekaphatjuk a látványt. A kihajtott, 352×416 képpontos, 262.144 színárnyalatot megjelenítő főkijelző elfordításával MP4 formátumú videofelvételt készíthetünk, keresőként pedig a kijelzőt használhatjuk. A kényelmes, egykezes használatot a külön felvétel-, és zoom-gombok, többek között a videofelvételeknél használható nyolcszoros digitális zoom garantálja.

Rögzítés
A Nokia N90 fejlett kamerafunkciói biztosítják, hogy mindig kiváló minőségű fényképek és videofelvételek születnek. Ha az exponálógombot félig nyomjuk meg az autófókusz automatikusan a témára fókuszál, a gomb teljes lenyomásakor pedig lenyűgözően élesen örökíti meg a látványt. A makro-üzemmód megdöbbentően pontos közeli képek készítését teszi lehetővé.

Nyomtatás
A jó minőségű képek kinyomtatása mostantól pár gombnyomással közvetlenül a Galériából elvégezhető. A felhasználók a Nokia XpressPrint nyomtatási megoldás segítségével egy sor mobilnyomtatási lehetőség közül választhatnak: a PictBridge esetében a telefon USB kábellel csatlakozik a kompatibilis fotónyomtatóhoz; a vezeték nélküli nyomtatást Bluetooth vezeték nélküli technológián át használható; de a felhasználók a telefonból kivett, kisméretű, kettős feszültségű multimédia-kártyát (RS-MMC) is behelyezhetik a kompatibilis printerbe.

Tárolás
A Nokia N90-nel készült fényképeket és videofelvételeket a telefon belső, 31 MB-os memóriájában, vagy a készülék dobozában található, 64 MB-os, kisméretű MMC-kártyán tárolhatjuk. A felhasználók a Nokia PC Suite Image Store képtárolójában nagy felbontású képeket is kényelmesen elraktározhatnak. Ha csatlakoztatjuk a képtárolót, az automatikusan a személyi számítógépre menti a fotókat és a videofelvételeket.

Megosztás
A képeket és videofelvételeket MMS-ben vagy e-mailben azonnal megoszthatjuk másokkal, de az új, továbbfejlesztett, pörgethető Galériából közvetlenül az internetes fényképalbumokba is elküldhetjük a felvételeket. A Galériában a rögzített képek és videofelvételek szerkesztését a készüléken is elvégezhetjük. A videofelvételeket az értékesítési csomagban található Adobe Mobile Video Editor szoftver segítségével a személyi számítógépen tovább csiszolhatjuk.

A gazdag funkciókészlettel rendelkező telefonok Nokia Nseries új multimédiás sorozatába tartozó Nokia N90 a képkezelés, az okostelefon-funkciók, és a 3G konvergenciáját hasznosítja. A 3G szolgáltatásokat, így a kétirányú videohívást, a videomegosztást, és a push e-mailt szervező, videostreaming, internetböngésző szolgáltatások, és további telepíthető szoftverek egészítik ki.

A Series 60 platformon alapuló Nokia N90 háromsávos, a GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózaton működő telefon, amely várhatóan 2005 második negyedévében jelenik meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák