Connect with us

A Google öt éven belül eltűnik

Kütyük

A Google öt éven belül eltűnik

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint az online kereséssel foglalkozó cég öt éven belül eltűnik a piacról.

Egy, a Stanford Business Schoolon tartott előadásában fejtette ki Ballmer a véleményét. A Microsoft vezérigazgatója elmondta, hogy már jelenleg is 1 milliárd számítógép működik a Földön, s ez 2008-ra meg fog duplázódni. Ballmer úgy vélekedett, a három év múlva általánosan elterjedt rendszerek jócskán különbözni fognak a mostaniakhoz képest. Ezt többek közt az fogja indokolni, hogy az információtengerben még hatékonyabb keresőeszközökre lesz szükség.

Az igazgató szerint az online keresőmotorok jelentik a jövő technológiájának kulcspontjait. A téren piacvezetőnek számító Google-nak azonban a sorsa, hogy kevesebb mint öt éven belül eltűnik. Mi más is léphetne a helyébe, mint az MSN Search, derült ki Ballmer beszédéből, aki elmondta, hogy a szolgáltatás teljesítménye komoly növekedés előtt áll, valamint azt is, hogy az online keresés lehetősége bele lesz integrálva a Microsoft következő generációs operációs rendszerébe, a Longhornba.

A redmondi szoftverfejlesztő vezérigazgatójának ezen kijelentése kísértetiesen hasonlít a vállalat alapítójának egyik korábbi nyilatkozatára. Bill Gates korábban ugyanis „megjósolta” az Apple Ipodjának a halálát, még mielőtt a zenelejátszó eszköz elterjedhetett volna. Amint az ismert, Steve Jobs cégének ezen terméke lett a vállalat legsikeresebb fejlesztése, szinte hihetetlen mértékben megemelte az Apple nyereségét, és világszerte az élre tört, ami az eladott hordozható, digitális zenelejátszó eszközöket illeti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom