Connect with us

Hirdetés

technokrata

Star Wars 3 az Internet sötét oldalán

Kütyük

Star Wars 3 az Internet sötét oldalán

A Sith-ek bosszúja már letölthető az Internetről.

Hatalmas várakozás előzte meg a George Lucas teremtette fantáziavilág második trilógiája befejező epizódjának megjelenését. Míg a Baljós árnyak különböző időpontban (gyakran hónapos eltérésekkel) került a mozikba évekkel ezelőtt, s ezzel számos olyan országban, amely „lemaradt” a premierről, hatalmas mértékű filmkalózkodást generált, a Sith-ek bosszúját közel egy időben mutatták be szerte a világon. Lucas talán ezzel akarta elejét venni annak, hogy az új rész ne szivárogjon ki a Világhálóra időnek előtte. Nos, nem jár sok sikerrel.

Csupán órákkal azután, hogy a mozikban megindult a vetítés, máris elérhetővé váltak az első másolatok a nagyobb letöltő-hálózatokon Természetesen mi más adna táptalajt a saga (jelenleg) utolsó felvonásának online terjedéséhez, mint a Bittorrent. A file-cserélő technológiát ugyanis kifejezetten a nagy méretű állományok megosztására tervezték.

A szerző egyébként magyar oldalon is látta már a másolat letöltésének lehetőségét, és azt is, hány százan igyekeznek letölteni a filmet a nap minden szakában. Természetesen ezen kópiák közel sem biztosítanak olyan minőséget, mintha például DVD-kiadásban lehetne megvásárolni (amire azért még várni kell legalább fél évet), a mozis hatást pedig egyáltalán nem érik el a többnyire számlálóval és szemcsés képpel rendelkező változatok. S habár ezek terjesztését a jelenleg hatályos törvények jogsértőnek tartják, a jelenség valószínűleg hozzájárul a film még szélesebb körben való megismeréséhez, legalábbis a rajongók visszajelzése alapján úgy tűnik, hogy azok többsége, akik megnézték az Interneten letöltött verziót, a moziban is képviseltetik magukat (gyakran nem is egy előadáson).

A Waxy.org nevű website tájékoztatása szerint egyébként az egyik másolat már szerdán kiszivárgott az Internetre, azaz még azelőtt, hogy a mozikban beindult volna a vetítés. A Lucasfilm és az MPAA egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket, de szinte biztosra vehető, hogy lesznek (jogi) következményei az esetnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés