Connect with us

technokrata

Mennyibe „kerül” az e-mail?

Kütyük

Mennyibe „kerül” az e-mail?

Egyes felmérések szerint az ingyenesnek tűnő e-mailezés komoly költségekkel is járhat, ha nem fordítanak kellő figyelmet rá.

E-mail failure vagy e-failure néven emlegetik az angol terminológiában azt az esetet, amikor az elektronikus levelezés használhatatlanná válik. Ez a brit Ciphertrust cég szerint éves szinten 1 milliárd fontos veszteséget okoz az egyesült királyságbeli vállalatok számára – minderre egy olyan kutatás során derült fény, amelyet a 200 alkalmazottnál többet foglalkoztató cégek IT és marketingigazgatóinak kikérdezésével végeztek.

Az eredmények szerint az e-mailezés az üzleti szférában ma már a második leggyakoribb kommunikációs eszköz, s csak a telefonálás tudja megelőzni. A szervezetek és ügyfeleik közötti elektronikus levelezésen alapuló kapcsolattartás átlagosan évente négyszer bénul meg egy cég esetében, azaz ennyiszer következik be e-failure. Egy-egy alkalommal akár több mint fél napra is elérhetetlenné válik az e-mailes kommunikáció.

A marketingigazgatók beszámolója szerint egy új ügyfél maximum kétszer próbálkozik elektronikus üzenetben felvenni a kapcsolatot egy vállalattal; amennyiben nem jár sikerrel, vagy felhagy a szolgáltatás kipróbálásával, vagy a konkurenciához fordul. A céghez lojális felhasználók is csak maximum három e-mailt küldenek el, ha azok közül egyre sem érkezik válasz, nagy a veszély az internetező ügyfél elvesztésére. Mindez évente átlagosan 68 ezer fontjába kerül a brit vállalatoknak, ami éves szinten körülbelül 1 milliárd fontos kiesést jelent.

Mivel az elektronikus levélen keresztüli kommunikáció jelentősége folyamatosan emelkedik, a fenti értékek csak nőhetnek, ha a cégek nem fordítanak elég figyelmet az ilyen esetek minimalizálására. David Stanley, a Ciphertrust egyik elemzője szerint a vállalatvezetés többnyire tisztában van a helyzet komolyságával, amit az is jelez, hogy a megkérdezett IT igazgatók 70 százaléka nyilatkozott úgy: növelni fogják az e-mailbiztonságra fordított összegeket.

Talán nem meglepő, hogy az e-failure-t előidéző jelenségek közül a vírustámadások állnak az első helyen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák