Connect with us

Indul az eMagyarország Roadshow

Kütyük

Indul az eMagyarország Roadshow

Az ország valamennyi régiójába eljutó eMagyarország Roadshow-n népszerűsíti az eMagyarország pontokat és a szélessávú internetezést az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az eMagyarország pontok ismertségének és használatának növelése, valamint a szélessávú internetezés népszerűsítése érdekében eMagyarország Roadshow néven rendezvénysorozatot indít. A 2005. május 20-án a Budapesti Millenáris Parkban a Szélessávú Internet Napon elinduló Roadshow középpontjában egy mozgó eMagyarország pont, azaz egy 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt, a látássérültek számára speciális szoftverekkel ellátott, a Közháló program révén pedig szélessávú internetkapcsolattal rendelkező kamion áll. A jármű a roadshow során összesen 13 (2 budapesti és 11 vidéki) helyszínt keres fel lefedve az ország egész területét, lehetőséget kínálva az ország valamennyi régiójában élők számára szélessávú internetezés kipróbálására.

A roadshow állomásainak többsége kapcsolódik valamilyen egyéb kulturális rendezvényhez. A tárca a nagyobb fesztiválok esetén napi 10-15 ezer, a kisebb eseményeken napi 3500-6000 résztvevőre számít.

Az eMagyarország Roadshow állomásai és tervezett időpontjai:
Május 20-22.: Budapest – Millenáris, Szélessávú Internet Nap
Május 28-29.: Szilvásvárad, Outdoor fesztivál
Június 03-04.: Miskolc, Nemzetközi folklórfesztivál
Június 15-16.: Kecskemét, Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
Június 24-25.: Tata, Víz-zene-virág Fesztivál
Június 29. – Július 02.: Mezőtúr, WAN2 Fesztivál
Július 05-06.: Nagykanizsa, eMagyarország Napok
Július 07-09.: Sopron, VOLT Fesztivál
Július 15-16.: Békéscsaba, eMagyarország Napok
Július 19-23.: Velence, EFOTT Fesztivál
Július 28-31.: Hajdúböszörmény, Kottafesztivál
Augusztus 05-06.: Sellye, „Dinnye” fesztivál
Augusztus 09-17.: Budapest, Sziget

A kamion kiegészítő programjai az Élő Internet Játékház és a Cimbora interaktív labirintusa, valamint a roadshow keretében kerül sor az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny regionális fordulóinak lebonyolítására is az Infórummal közösen. A kisebb állomásokon a kamion mellett felállított színpadon változatos kísérő programokkal, egyebek mellett napközben vetélkedőkkel, színpadi játékokkal, karaoke-val, esténként pedig országos és helyi sztárokat, népszerű előadókat felvonultató koncertekkel várjuk a látogatókat.

3 hónapon át tartó online kvíz
A rendezvénysorozatot a virtuális térben kiegészítve, az eMagyarország pontok nyitólapján, az eMagyarország portálon a Magyar Turizmus Rt. közreműködésével készített online kvízjáték indul 2005. május 26-án. Az oldalt felkeresők játékos formában sajátíthatják el az internetezéshez szükséges alapismereteket és ismerkedhetnek meg a szélessávú internet kínálta lehetőségekkel.

A játék lényege, hogy az eMagyarország Roadshow ideje alatt az internet különböző szegleteiben képeket rejtünk el (mozaik-darabkákat), amelyeket a felhasználóink összegyűjthetnek. A mozaikok lehetnek elrejtve weboldalakon, érkezhetnek e-mailben, vagy gyorsüzenet-küldő alkalmazásokon keresztül, ingyenes online játékokba csempészve, esetleg szöveges állományból kell őket megadott módszer szerint képpé varázsolni. Az egy-egy mini-játék megoldásával összegyűjthető kisképek az alkalmazásnak köszönhetően a játék végére egy nagy képet alkotnak majd.

A játék résztvevői között az eMagyarország Roadshow partnercégei által felkínált értékes nyereményeket – 7 darab személyi számítógépet egyéves szélessávú internetelőfizetéssel – sorsolnak ki minden régióban, melyeket a nyertesek szeptemberben egy nagyszabású díjátadón vehetnek át. Ugyanezen az eseményen rendezzük meg az Unoka-Nagyszülő informatikai verseny döntőjét is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő