Connect with us

Hirdetés

technokrata

Verseny a Golden Blog-díjért

Kütyük

Verseny a Golden Blog-díjért

A hvg.hu elhatározta, hogy versenyt indít, s megalapítja a Golden Blog-díjat a legjobb magyar nyelvű webnaplók szerzőinek elismerésére.

Alig néhány éve indult útjára az interneten a weblog, röviden blog, azaz a webnapló. Művelői, a bloggerek egyenként vagy közösségekbe tömörülve folyamatosan írják-szerkesztik e naplókat, amelyek szólhatnak személyes benyomásokról, feldolgozhatnak különféle témákat, de működhetnek akár valóságos hírportálként is. Naponta 12 ezer új blog születik világszerte, a bloggerek napi 400 ezer új információt raknak fel a világhálóra. És a trend egyre erősödik.

A szervező nem titkolt célja, hogy a verseny kiírásával elősegítsék e jövőbe mutató műfaj népszerűsítését, a szélesebb magyar közvéleménnyel való megismertetését. Remélik, a verseny egyben ösztönzi a bloggereket, hogy minél magasabb színvonalon műveljék hobbijukat. A Golden Blog-díjjal egyidőben induló új mellékletben próbát tesznek az internetes naplóvezetéstől magukat ezidáig valamilyen okból távol tartók beavatására. Ismertető, kedvcsináló cikkeket közölnek, melyek bloggereknek és nem bloggereknek egyaránt érdekesek lesznek.

A versenyre május 19. és június 19. között lehet nevezni, saját bloggal vagy mások blogjait megjelölve, a hvg.hu-n elérhető űrlap kitöltésével. A hvg.hu szerkesztősége ezután kiválasztja a nevezések függvényében létrehozott kategóriák legjobbjait. E 100 blog közül kerülnek ki a győztesek – a kijelölt szakmai zsűri véleménye illetve a közönség szavazatai alapján. A szakmai zsűri Golden Blog-díjasa laptopot, a közönségé görögországi nyaralást nyer. E díjakon túl a hvg.hu szerkesztősége felajánlja, hogy a lap profiljába illeszkedő blogok íróinak igény esetén megjelenési felületet ad oldalain. A szavazásra júliusban kerül sor, az eredményhirdetés szeptember elején lesz.

A szakmai zsűri összetétele:
• Babarczy Eszter eszmetörténész
• Dezső András újságíró, blogger (hvg.hu)
• Hammer Ferenc médiaszociológus
• Hirschler Richárd főszerkesztő (hvg.hu)
• Kiricsi Gábor újságíró, blogger (hvg.hu)
• Marinov Iván főszerkesztő-helyettes, blogger (hvg.hu)
• Nyírő András internetes tanácsadó
• Pálinkás Szűcs Róbert riporter, műsorvezető (Klubrádió)
• Túry Gergely fotós (HVG)
• Zsoldos Dávid főszerkesztő (Fidelio)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés