Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megérkezett a 4 GB-os merevlemezes Palm PDA!

Kütyük

Végre megérkezett a 4 GB-os merevlemezes Palm PDA!

A világ legnagyobb kéziszámítógép gyártójaként jegyzett Palm ma végre leránotta a leplet arról a bizonyos LifeDrive Mobile Manager névre keresztelt újdonságról, melyben többek közt egy 4 GB kapacitású mini Hitachi merevlemez, valamint egy Bluetooth (1.1), illetve Wi-Fi (802.11b) kontroller teljesít szolgálatot.


A fejlett zenelejátszó funkciókkal és számos irodai alkalmazással ellátott újdonság ajánlott végfelhasználói ára 499 dollár, vagyis mintegy 97 ezer forint.

A palmOne közlése szerint a 4 GB-os merevlemezen legalább 1.200 PowerPoint prezentáció, 300 kiváló minőségű zenei felvétel, 1.000 nagy felbontású fénykép, vagy akár 2,5 órányi jó minőségű videóanyag is eltárolható. Ezenfelül a bővítőhelybe SD, SDIO és MMC formátumú kártyák is behelyezhetők, tehát a memória is könnyen bővíthető.

A megfelelő számítási teljesítményről egy 416 MHz-es frekvencián üzemelő, Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor gondoskodik, arról viszont egyelőre nincsenek információink, hogy pontosan mekkora belső memória, illetve milyen memóriabővítési lehetőség kerül a kis masinába. A transzreflektív TFT technológiájú, érintésérzékeny folyadékkristályos kijelző egyébiránt 320×480 pixeles felbontással bír és több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, képe pedig mind függőleges, mind vízszintes irányban megjeleníthető.

A palmOne LifeDrive Mobile Managerre nem a legfrissebb Palm operációs rendszer, a Cobalt, hanem az eggyel korábbi Garnet kerül fel. A készülék egyébként 121 milliméter hosszú, 73 milliméter széles, 19 milliméter vastag, illetve 190 gramm tömegű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés