Connect with us

Olcsóbb és megbízhatóbb Internet Békés megyében

Kütyük

Olcsóbb és megbízhatóbb Internet Békés megyében

Befejeződött a GTS-Datanet ügyfél-akvizíciója, amelynek keretében a cég átvette a Békés megye területén internet kapcsolatot biztosító Prakticomp Kft. közel ezer ügyfelét.

A Prakticomp Internet Kft. 2005. március 31.-ig biztosított modemes és bérelt vonali internet elérést Békés megye területén. Ezt követően – az új műszaki háttérstruktúrára való átállással párhuzamosan – folyamatosan átadta előfizetőit az országos hálózattal rendelkező GTS-Datanet Távközlési Kft.-nek. A GTS Datanet az ország egyik legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatójaként gyorsabb és megbízhatóbb internet szolgáltatást képes biztosítani a megyében. Annak érdekében például, hogy megkímélje előfizetőit a vírusoktól és kéretlen reklámlevelektől, a cég ingyenes vírusvédelmet biztosít mindazoknak, akik a GTS-Datanet központi levelező szerverén postafiókkal rendelkeznek.

A szolgáltatás minőségének emelése mellett a szolgáltatóváltás az árak csökkenését hozta magával: a GTS Datanet modemes előfizetői ma már a korábbinál átlagosan 15 százalékkal olcsóbban internetezhetnek. A Prakticomp korlátlan internet hozzáférést és egy darab 10 MB-os e-mail címet tartalmazó csomagjára előfizetők például 2005. március 31.-től a GTS-Datanet szintén korlátlan hozzáférést, de három darab 10 MB-os e-mail címet, valamint 10 MB webtárterületet és domain név karbantartást is tartalmazó csomagjára válthattak, a korábbi 4900 Ft-os havidíj mégis 4400 Ft-ra csökkent.

A szolgáltatóváltás a Csaba Center első emeletén működő Prakticomp Internet Kávézót is érintette: az itt működő húsz számítógép a korábbinál kétszer gyorsabb, 2 Mbps (Megabit/secundum-os) bérelt vonalon keresztül kapcsolódik a GTS-Datanet országos gerinchálózatához, így ott mostantól még nagyobb öröm az internetezés. Szintén a kávézóban kapott helyet a GTS-Datanet kihelyezett személyes ügyfélszolgálata, ahol munkanapokon reggel nyolctól délután fél ötig várják az érdeklődőket. Május 17. és 20. között a cég minden harmadik új internet előfizetőjének egy 2500 Ft értékű mozaik Plusz hívókártyával kedveskedik, amelyet internetezésre és telefonálásra egyaránt fel lehet használni.

Az ügyfélakvizíció szervesen illeszkedik a GTS-Datanet azon törekvésébe, hogy tovább bővítse országos hálózatát, és regionális fejlesztésekbe ruházzon be. A cég 2004-ben az Emitel Kft.-vel közösen elnyerte a dél-alföldi régió 600 közhálós elérési pontjának kiépítését, amelyre az Informatikai és Hírközlési Minisztérium írt ki nyílt pályázatot „Közháló Program” néven. A Közháló Program egy az egész országot behálózó informatikai hálózat, amely az ország különböző régióiban nyújt szélessávú hozzáférést a helyi közigazgatási szervek, közintézmények, iskolák, közfeladatokat ellátó egyéb szervezetek és a civil szervezetek számára. Az informatikai infrastruktúra-építési programban a GTS-Datanet vezette konzorcium Békés megyén kívül Csongrád és Bács-Kiskun megye közintézményeiben épít ki végpontokat és biztosít szélessávú internet elérést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom