Connect with us

technokrata

Az Alcatel teljesen, a Siemens részlegesen kilép a mobil piacról

Kütyük

Az Alcatel teljesen, a Siemens részlegesen kilép a mobil piacról

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az Alcatel hamarosan végérvényesen fel fog hagyni a mobiltelefonok fejlesztésével és gyártásával.


A francia telekommunikációs vállalat azt tervezi, hogy eladja a részét a kínai TCL-lel nemrégiben alapított vegyesvállalatból, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy az Alcatel teljesen kivonul a mobiltelefon piacról.

Az Alcatelnek minden reménye a kínai segítséggel alapított vállalatban volt, melybe az elmúlt esztendőben több mint 45 millió eurót fektetett be, most azonban úgy tűnik, hogy vége az összes reménynek. A TCL egyébként továbbra is felhasználhatja majd az Alcatel márkanevet, tehát elképzelhető, hogy Alcatel mobilokkal a jövőben is találkozhatunk majd a piacon.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Siemens szebb napokat is látott mobil kommunikációs részlege idén ősszel kiszáll az ausztrál és új-zélandi piacokról. A német vállalat 1997-ben jelent meg mobiltelefonjaival ebben a régióban, és azóta mintegy 1 millió darab készüléket tudott itt eladni. A Siemens az említett országokban idén szeptember 30-án befejezi a mobilok forgalmazását, de a terméktámogatási és szerviz rendszert természetesen tovább üzemelteti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák