Connect with us

technokrata

Mobiltelefonnal tévézni!?

Kütyük

Mobiltelefonnal tévézni!?

Egy új Siemens multimédiás készülékkel menetközben lehet tévéadást venni, sőt azt interektív módon alakítani.


A tanulmánymodell egyesíti a tévé-vevő és a mobiltelefon tulajdonságait. A DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handhelds) átviteli szabvánnyal működik. A felhasznált mobilrádiós szabvány visszirányú csatornája segítségével az érintésérzékeny képernyőről kívánságokat lehet küldeni a zenei TV-csatornának, vagy egy mozifilm trailer megtekintése után a moziba ülőhelyet foglalni.

TV-nézés közben telefonálni is lehet. A vett adást egy ˝felvétel˝ gomb segítségével rögzíteni is lehet a készülék belső tárolójára vagy egy külső tároló kártyára. A multimédia-készülék akkora, mint egy zsebnaptár, bele van építve egy 1,3 megapixeles digitális kamera, valamint mindazt tudja, mint a Siemens S65-ös mobiltelefon. A világ minden GSM hálózatában használható. A tekintélyes mérető kijelző mellett elhelyezett hangszórók meglepően telt sztereó hangzást adnak.

Az adás-információ rövid időrésekben, kis csomagokban érkezik a készülékre. Ennek az az előnye, hogy a rövid adásszünetek az akkut tehermentesítik, ezáltal akár három óra hosszan lehet tévézni. A DVB-H technikával rendelkező mobilok megjelenése a kereskedelemben 2006-ra várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák