Connect with us

technokrata

Férfiak és nők a mobil játékok világában

Kütyük

Férfiak és nők a mobil játékok világában

Egy most kiadott tanulmányból megtudhatjuk, hogy a férfiak, avagy a nők játszanak-e többet mobiltelefonjukkal.

Az M:Metrics piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a teremtés koronáinak mintegy 32 százaléka, a gyengébbik nem képviselőinek pedig megközelítőleg 34 százaléka szokott mobiltelefonos szoftverekkel játszani. Érdekesség, hogy e tekintetben lényegében elhanyagolható a két nem közötti különbség, ellenben a férfiak körülbelül kétszer nagyobb számban töltenek le mobil játékokat, mint a nők.

˝Úgy vélem, hogy a játékfejlesztőknek, a kiadóknak és a szolgáltatóknak oda kellene figyelniük a kutatási eredményeinkre. Az érintettek jobban tennék, ha nagyobb figyelmet szentelnének a hölgyeknek szánt játékoknak, ugyanis jelen pillanatban elég kevés ilyen szoftver létezik, és éppen ezért a nők általánosságban véve sokkal kevesebb játékot töltenek le mobil készülékeikre. Óriási potenciál rejlik a piacban, hiszen a mobil játékok felé nyitott közönségnek még csak a fele van kiszolgálva˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Mark Donovan, az M:Metrics alelnöke.

Donovan elmondta, hogy bár a mobil játék letöltők 67 százaléka férfi, a nők mintegy 46 százalékos részesedéssel bírnak azon előfizetők között, akik az összes letöltési kategóriában érdekeltek és nagyjából ugyanakkora arányban hajlandók fizetni például csengőhangokért, mint férfi társaik. Az M:Metrics adatai szerint a csengőhang letöltőknek egész pontosan 48,9 százaléka nő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom