Connect with us

Elveszítheti állását a vezetés közben SMS-ező buszsofőr

Kütyük

Elveszítheti állását a vezetés közben SMS-ező buszsofőr

Egy buszsofőrt nemrégiben felfüggesztettek állásából, mert vezetés közben SMS-ezett mobiltelefonján.

Sydney-ben két iskolás gyerek kamerás telefonja segítségével lefotózta, ahogy egy nebulókkal teli busz sofőrje útközben a telefonját nyomogatja, vagyis veszélyezteti a közlekedés biztonságát és a gyermekek életét. A fényképen jól kivehetően látható, ahogy a sofőr egyik kezében a telefonját tartja, a másikkal pedig a busz kormányát tekeri. A helyi közlekedési hatóságok vezetője elmondta, hogy alaposan ki fogják vizsgálni az ügyet, így például többek közt a zártláncú televíziós felvételeket is meg fogják tekinteni.

˝A vezetés közbeni SMS-ezésen kapott sofőr egészen addig nem ülhet busz volánja mögé, amíg a vizsgálatok le nem zárulnak˝ – nyilatkozta a hatóságok képviselője, majd pedig hozzátette: ˝Legyen ez egy figyelmeztetés az összes buszsofőrnek: amennyiben vezetés közben előveszik mobiltelefonjukat, könnyen megeshet, hogy elveszítik állásukat˝.

˝Mondanom sem kell, hogy mekkora veszélyeket rejt magában, ha egy több mint hatvan gyermeket szállító busz vezetője menet közben a mobiltelefonjával kezd el foglalkozni. Úgy gondolom, hogy a hatóságoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a törvényszegő sofőrök elnyerjék méltó büntetésüket és adott esetben soha többé ne vezethessenek buszt˝ – mondta emberünk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom