Connect with us

technokrata

A tévés adásokat is tilos megosztani

Kütyük

A tévés adásokat is tilos megosztani

A televíziós adások felvételét megosztók sincsenek biztonságban, derült ki a minap.

Először a zenekiadók érdekvédelmi szövetsége, az RIAA kezdett peres eljárásokba az Egyesült Államokban, még évekkel ezelőtt. A filmstúdiók kivártak, s sokan hitték (remélték), hogy okulván a hanglemezkiadók szélmalomszerű harcából, nem fognak jogi lépéseket kezdeni az internetezőkkel szemben. Egy éve azonban az MPAA is pereskedni kezdett a jogvédett dalokat engedély nélkül megosztók, letöltők ellen. Nemrég még komolyabbra fordult a helyzet, a stúdiók szövetsége ugyanis úgy döntött, hogy a tévéadásokat bedigitalizálók, majd az elkészült anyagokat Interneten megosztók ellen is fellép.

A Motion Picture Association of America a múlt héten jelentette be, hogy féltucat olyan HUB üzemeltetőjével szemben kezdeményezett eljárást, amelyen elsősorban televíziós műsorok megosztása zajlott. Az MPAA közlése szerint a tévéadások kalózkodása gyorsan növekszik az Interneten, s a jogvédők a show-kat legalább olyan fontosnak tartják megvédeni az illetéktelen cserétől, mint a nagy filmeket.

Dan Glickman, a szervezet egyik vezetője a következőképp nyilatkozott: „Minden tévésorozat nagyban függ más (nemzetközi) értékesítésektől is [..] ennek révén lehet olyan vígjátékokat, drámai műsorokat készíteni, amit a tévénézők élveznek. Ez utóbbi piacokról származó bevételek csappannak meg jelentősen akkor, amikor a tartalmakat ellopják.”

Miután a Kazaa egyre kevésbé kedvelt az internetezők körében, és a Bittorrent pont azért lett kifejlesztve, hogy a nagyméretű állományokat gyorsan kicserélhessék egymás között az internetezők, nem meglepő, hogy a jogvédők ezen technológia ellen fordultak. Az MPAA most kezdett perei is olyan website-ok ellen irányulnak, melyek a Bittorrent technológia révén teszik megoszthatóvá az állományokat. Ezenfelül egyéneket is beperelt a szervezet, de azt nem közölte, hogy pontosan mennyit. A hat HUB egyébként a következő volt: ShunTV, Zonatracker, Btefnet, Scifi-Classics, CDDVDHeaven és Bragginrights.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök