Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb lesz a mobiltelefonálás?

Kütyük

Olcsóbb lesz a mobiltelefonálás?

Szakértők szerint az olcsó, illetve ingyenes, Internet alapú telefonos szolgáltatások vállalati-, illetve magánszférában történő térnyerése árcsökkentésre kényszerítheti a mobil operátorokat.

A Gartner piackutató cég munkatársai úgy vélik, hogy a Skype, illetve a hozzá hasonló VoIP (Voice over Internet Protocoll) megoldások miatt a jövőben akár jelentős mértékben is csökkenhetnek a mobiltelefonos percdíjak, a szolgáltatók ugyanis csak ily módon tudnak versenyképesek maradni az új technológiákkal.

˝Szerintem a mobiltelefonálás költségei hamarosan csökkenni fognak. Egyre több cégnél arra kérik az alkalmazottakat, hogy amennyiben lehetséges, a távolsági hívásokat ne mobil, vagy vezetékes készülékkel, hanem Skype segítségével bonyolítsák le, tehát az operátoroknak hamarosan lépniük kell valamit˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Steve Blood, a Gartner kutatási részlegének az alelnöke.

˝A mobiltelefonos költségeim havi 500 dollárról 50 dollárra mérséklődtek, mióta rendszeresen használom a Skype-ot˝ – mondta Oeter Cochrane, a ConceptLabs egyik vezetője.

˝A Skype egy rendkívül jó lehetőség, melyet érdemes kihasználni, azonban a Skype korántsem 100 százalékos minőségű szolgáltatás, ami bizony problémát jelenthet˝ – vélekedik Nick Jones, a Gartner egy másik munkatársa, aki szerint az említett VoIP alkalmazás felhasználói elsősorban a számlafizetés (SkypeOut) kapcsán felmerülő nehézségekre szoktak panaszkodni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés