Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több a 3G mobil – jönnek az új szolgáltatások

Kütyük

Egyre több a 3G mobil – jönnek az új szolgáltatások

Az előrejelzések azt mutatják, hogy az igen csak nyögvenyelős indulást követően a 3G hamarosan mind az előfizetők, mind pedig a szolgáltatók igényeit ki fogja elégíteni.


A harmadik generációs hálózatok egyre nagyobb lefedettséggel bírnak, a 3G készülékek pedig végre egyre kisebbek, könnyebbek és olcsóbbak, és nem utolsó sorban immár kellő számban vannak jelen a piacon. A sikerhez tehát lényegében minden adott, most már ˝csak˝ az előfizetői bázist kell növelni, de a jelek szerint ez a projekt is rendben halad.

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a nyugat-európai mobiltelefonos piaci idén várhatóan mintegy 12 százalékos növekedésen fog keresztül menni, és a terjeszkedésben komoly szerepe van a 3G készülékeknek és az okostelefonoknak. A piackutatók úgy vélik, hogy az idén forgalomba kerülő mobiltelefonoknak már több mint 13 százaléka WCDMA rendszerű harmadik generációs készülék lesz.

Szakértők szerint az operátoroknak a siker érdekében tovább kell bővíteniük 3G készülék portfoliójukat, hiszen manapság sok szolgáltatónál a Nokia 6630 az egyetlen UMTS mobil, noha ezen egykamerás modell révén nehézkesen, csak kiegészítő eszköz segítségével lehet videótelefonálni. Mint ismeretes, a Nokia nemrégiben megkezdte a 6630-as utódjának, a kétkamerás 6680-asnak a kereskedelmi forgalmazását.

Ezenkívül említést érdemel, hogy a 2,5G, illetve 3G okostelefonok népszerűsége rendkívüli mértékben növekszik. Míg a hagyományos mobilok piaca 18 százalékkal, addig a smartphone-ok piaca nem kevesebb mint 40 százalékkal növekedett az elmúlt időkben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés