Connect with us

Hirdetés

technokrata

400 millió felett a letöltött dalok száma

Kütyük

400 millió felett a letöltött dalok száma

Csak egyedül az Apple fizetős zeneboltjában már több mint 400 millió dalt vásároltak meg az internetezők.

Akik azt hitték, hogy a kezdeti lelkesedés után le fog ülni a digitális dalletöltések fizetős változata, nagyot tévedtek. Az Apple 2003 közepén jutott el oda, hogy beindította online zeneboltját, s a kezdeti sikerek után sokan azt jósolták, a felhasználók bele fognak unni a szolgáltatásba. Nos, ez nem így lett: a 25 millió letöltött dalig vezető út fél évig tartott, majd egy újabb negyedév múlva már 50 milliónyi online eladott zeneszámról érkezett tájékoztatás. Ezután valóban jött egy kis hullámvölgy, mivel a számilliomodik eladott digitális dalról csak tavaly júliusban tudott beszámolni Steve Jobs cége.

Ezt az eseményt egyébként külön meg is ünnepelték; a Kansas-ből származó Kevin Britten volt az, aki az Zero 7 nevű előadó Somersault (Dangerhouse remix) című számával pont a százmilliomodik dalt vásárolta meg és töltötte le az iTunes Music Store-ból. Az amerikai férfi jutalma egy 17 colos Powerbook számítógép, egy 40 GB-os iPod hordozható digitális zenelejátszó és 10 ezer dal ingyenes letöltésének lehetősége lett.

Azóta nagyot lendült előre a „szekér”, nemrég arról tájékoztatta a nyilvánosságot az Apple Computers, hogy Itunes boltjában már több mint 400(!) millió zeneszámot értékesített. A szám ráadásul szédítő tempóban növekszik: az egyre újabb és újabb országokba való belépéssel elérték azt, hogy évente körülbelül 500 milliónyival „hízik” a letöltések mennyisége. A The Register nevű, angol online hírportál becslései szerint még júniusban meg fogja haladni a félmilliárd letöltési számot a vállalat szolgáltatása, míg az egymilliárdhoz körülbelül november-december magasságában érkeznek majd el. Jóslatok szerint a kétmilliárdos számot 2006 áprilisában haladja majd meg a zenebolt, tehát még egy év sem fog eltelni az újabb rekordig.

Összesen egyébként már 19 országban vehető igénybe a szolgáltatás – legutóbb Svédország, Norvégia, Dánia és Svájc csatlakozott azon állomokhoz, ahol fizetni lehet az Apple által árult dalokért. Ezzel a világ zenevásárló területeinek 70 százalékát már lefedi az Itunes, közölte az Apple. A nagyobb piacok közül már csak az ausztrál és a japán van hátra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés