Connect with us

Megérkezett a legújabb mobil Windows

Kütyük

Megérkezett a legújabb mobil Windows

A Microsoft végre lerántotta a leplet legfrissebb Windows operációs rendszeréről, a kifejezetten okostelefonokra és kéziszámítógépekre szánt Windows Mobile 5.0-ról.


Az új szoftver a korábbi várakozásokkal ellentétben nem Windows Mobile 2005 névre hallgat, melynek hátterében vélhetően elsősorban az áll, hogy a Microsoft szerint 2006-ban már nem hangzana túl jól egy 2005-ös szoftvernév.

Az újdonságok közül elsőként a továbbfejlesztett egykezes használatról teszünk említést: a redmondiak úgy módosították a korábbi mobil Windows-t, hogy azt immár akár egy kézzel, adott esetben a ceruza kézbe vétele nélkül is könnyen lehessen használni. A szoftvernek részét képezi egy vadonatúj digitális fényképezőgép interfész, melynek köszönhetően a független fejlesztők a jövőben minden korábbinál egyszerűbb módon készíthetnek majd kamerás alkalmazásokat.

Az ActiveSync 4.0 jelentősen felgyorsítja a mobil készülékek és a személyi számítógépek közötti szinkronizációt, ezenkívül pedig javult a Wi-Fi és a Bluetooth támogatás, és megújultak az irodai alkalmazások. Az úgynevezett ˝persistent memory˝ funkció révén immár akár az akkumulátorok teljes lemerülése sem feltétlenül okoz adatvesztést, ezenkívül pedig fontos, hogy a Windows Mobile 5.0-ba natív Push To Talk (PTT) és videótelefon támogatás is került.

˝A Windows Mobile 5.0 révén ipari partnereink olyan, izgalmas új hardvereket fejleszthetnek ki, melyek idővel forradalmasíthatják a vásárlók mobil felhasználási szokásait˝ – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Bill Gates, a Microsoft első embere.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom