Connect with us

technokrata

Itt a világ első Windows Mobile 5.0 mobiltelefonja!

Kütyük

Itt a világ első Windows Mobile 5.0 mobiltelefonja!

A HTC bejelentette a világ első Windows Mobile 5.0 alapú harmadik generációs mobiltelefonját.


A tajvani székhelyű High Tech Computer várhatóan az idei esztendő második felében kezdi majd meg az Universal fejlesztési kódnevű eszköz tömeggyártását. Tudni lehet, hogy a Pocket PC újdonság a T-Mobile (MDA IV), a Vodafone (VPA IV) és az O2 mobil operátorok kínálatában egyaránt fellelhető lesz.

Ez egyébként az első Windows Mobile operációs rendszerrel ellátott harmadik generációs (3G) telefon, és egyben az első kommunikátor, mely 640×480 pixeles felbontású VGA kijelzőt tudhat magáénak. A Nokia közelmúltban debütált 9300 és 9500 típusjelzésű okostelefonjai sem rendelkeznek rossz kijelzővel, mégis alig fele akkora az azokba szerelt LCD-k felbontása, mint az új HTC modellé.

A T-Mobile MDA IV, illetve Vodafone VPA IV további érdekességei közé tartozik a két darab beépített digitális fényképezőgép, a teljes értékű QWERTY billentyűzet, az elforgatható kijelző, a Bluetooth kontroller, a Wi-Fi kompatibilitás, valamint a nem kevesebb mint 520 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale mikroprocesszor. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésű újdonság természetesen SMS, MMS, GPRS és UMTS kompatibilis és többek közt a Push E-mail szolgáltatást is támogatja.

A T-Mobile hazai kínálatában jelenleg egyébként a T-Mobile MDA III lelhető fel – előfizetéses csomagban 129.990 forintos áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp