Connect with us

technokrata

Mobilokhoz szánt spéci high-tech videószemüveg

Kütyük

Mobilokhoz szánt spéci high-tech videószemüveg

Megérkezett a világ első, kifejezetten mobiltelefonokhoz szánt high-tech videószemüvege.


A különböző gyógyászati technológiákban jártas, japán Scalar által kifejlesztett újdonság megjeleníti a mobiltelefon kijelzőjén látható információkat, vagy például képeket, illetve videókat. A hordozható DVD lejátszókra és digitális fényképezőgépekre is csatlakoztatható speciális szemüveg a várakozások szerint óriási siker lesz, melynek ékes bizonyítéka, hogy az első néhány darabot azonnal szét is kapkodták a japán vásárlók. A gyártó egyébként ígéretet tett arra, hogy hamarosan nagyobb tételben is jelen lesz a boltokban a szemüveg.

A Teleglass alapcsomag 250 dollárba kerül, és a fejlesztők elmondták, hogy a képmegjelenítő rendszert lényegében bármilyen, teljesen hétköznapi szemüvegre rá lehet applikálni. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint összekapcsolni a mobiltelefonjukat és a szemüveget, majd pedig a telefont zsebre vágva, akár az utcán sétálva is használhatják a készüléket, hiszen a szemüvegen minden adat és képi információ megjelenik.

Bár a kijelző mindössze 6,3 milliméteres képátlóval bír, a mobilosoknak olyan érzésük van, mintha egy 14 colos monitort néznének körülbelül 1 méteres távolságból. Szakértők szerint egyébként a Teleglass egyáltalán nem rontja a látást, nem károsítja az emberi szemet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák