Connect with us

T-Mobile Kapcsolat koncert: idén is nagy sztárok a színpadon

Kütyük

T-Mobile Kapcsolat koncert: idén is nagy sztárok a színpadon

A T-Mobile az elmúlt évek hagyományainak megfelelően június 26-án ismét egész estés ingyenes szabadtéri koncerten, magyar és nemzetközi sztárokat felvonultatva várja a zeneszerető közönséget.

A várhatóan az idei esztendő legnagyobb magyarországi közép-európai könnyűzenei eseményének kiemelkedő szereplője az 5 grammy, 1 Oscar és 10 American Award-ot elnyert, 100 millió eladott albumot jegyző Lionel Richie lesz.


Június 26-án a T-Mobile szervezésében újra a zene uralja majd budapesti Felvonulási teret. A szabadtéri szuperkoncerten a sikeres magyar előadók mellett természetesen külföldi hírességek is színpadra lépnek. A magyar tehetségeket és sztárokat követően a közönség jó hangulatáról Jimmy Cliff, a raggie élő legendája gondoskodik majd, aki Lionel Richie kérésére lett az idei koncert előzenekara. Legújabb lemeze a Black Magic, amelynek elkészítésében Annie Lenox és a tavalyi T-Mobile Napon nagy sikert arató Sting is közreműködött.

A Kapcsolat Koncert világszerte elismert sztárvendég Lionel Richie lesz, akinek előadásában olyan slágerek csendülnek fel a Felvonulási téren, mint a ˝Hello˝, ˝Say You, Say Me˝, ˝Dancing on the Ceiling˝, ˝All Night Long˝ vagy az ˝Easy˝. Lionel Richie hihetetlen karriert mondhat magáénak, amely közel 30 éve tart. Túl van közel 100 millió eladott lemezen, 50 különböző megnyert díjon – köztük 5 Grammy-n, egy Oscar-on és egy Golden Globe-on.

A T-Mobile vendége 1949. június 20-án született Lionel Brockman Richie Junior néven. Viszonylag későn kezdte zenei pályafutását, egyetemi tanulmányai után mérnökként, majd váratlan fordulattal lelkészként tevékenykedett. Ez az utóbbi kitérő azonban jót tett neki, hiszen bensőséges viszonyba került a soul és a gospell izgalmas zenei világával. Csak ezután szentelte tehetségét a zenének. 1967- barátaival megalapította az akkor még The Mystics névre hallgató, később The Commodores névre átkeresztelt csapatot. Sikerük az egész hetvenes éveket jellemezte, olyan neves slágerek kerültek ki albumaikról, mint az Easy, Sail On, Still vagy a Three Times A Lady. A nyolcvanas évek elején egyre többet dolgozott ˝idegen˝ előadókkal, így jelent meg Kenny Rogers-szel közösen készített száma a Lady, mely rögtön a slágerlisták élére ugrott. Hasonló sikert aratott a következő év elején a Diana Ross-szal készített duettje, az Endless Love, mely egyúttal az azonos című Brooke Shields film betétdala volt. Ez a szám a Talma Motown lemezkiadó cég legsikeresebb kislemeze lett, hiszen több mint kilenc héten keresztül vezette a sikerlistákat. A sikereket látva Richie úgy döntött, szólókarrierbe kezd, és kilépett a Commodores-ból.

1982-ben látott napvilágot első szólóalbuma melynek címe egyszerűen: Lionel Richie. A korong azonnal sikert aratott, több mint négymillió példányt adtak el belőle. A következő, 1982-ben megjelent Can´t Slow Down albumon található számok mindegyike sláger, de közülük is kiemelkedik a Hello, és az All Night Long amelyek több mint tízmillió példányban keltek el. Szinte természetes, hogy az Év Albuma címet a Grammy díjkiosztáson ez az album nyerte el. Egyébként Richie igen sok Grammy díjat zsebelhetett be az idők folyamán, különösen, mint zeneszerző aratott a legkülönbözőbb kategóriákban. Megasztári státuszát megerősítette, hogy az 1984-es los angeles-i olimpia záróünnepségén is fellépett. 1985-ben Michael Jackson-nal és Quincy Jones-szal közösen megírták a We Are The World című “segélydalt”. Ebben az évben adta ki Dancing On The Ceiling című albumát is, ezen található Say You, Say Me a White Nights című film betétdala, melyért 1986-ban Golden Globe és Oscar díjat kapott.

A következő néhány évben nem jelent meg saját albuma, elsősorban producerként tevékenykedett. 1992-ben a Motown kiadett egy gyűjteményes lemezt Back to Front címmel, de a korongon két vadonatúj dal is található. Saját zenei hangzásvilágát megújítva 1996-ban megjelenteti a Lauder Than Words című nagylemezét, melyen a blues hangzását felváltja swing és a hip-hop. Az 1998-as Time című albumon már megint a Richie eredeti zenei világát idéző dalok szólaltak meg. Az igazi, áttörő visszatérés 2001-ig váratott magára, amikor megjelent a Renaissance című album. A visszatérés sikerét az is jelezte, hogy a Hollywood Boulvardon, a Walk of Fame-en csillagot kapott. 2001 óta még két válogatásalbumot adott ki meg, majd tavaly megjelent legújabb ˝Just for You˝ című lemeze, melynek címadó dala már fergeteges sikert aratott világszerte.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő