Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online dalkeresés a Yahoo-tól

Kütyük

Online dalkeresés a Yahoo-tól

Nemsokára letölthető dalokra kereshetünk az Interneten a Yahoo jóvoltából.

A kaliforniai székhelyű cég a következő hónapokban tervezi bemutatni zenekereső motorját, melynek révén az internetezők dalok után kutathatnak a Világhálón – például az előadó neve alapján. Egy keresés eredményeként számos találatot kaphatunk, s nemcsak a dalok elérhetőségét képes megjeleníteni a szolgáltatás, hanem például a Yahoo Music-on található albumértékeléseket, zenekar információkat is. Ez utóbbi webhelyet egyébként március során durván 24,5 millió ember látogatta meg.

Meg kell jegyezni, hogy, mindezt csak a céghez közeli források szivárogtatták ki, Jeff Karnes, a Yahoo médiakeresési részlegének igazgatója nem kívánta hivatalosan kommentálni az értesüléseket. „Erről jelenleg nem beszélhetek.” – nyilatkozta Karnes egy szerdai interjú során.

Nem ez lesz az első lépése a digitális zene irányába a vállalatnak, ismeretes, hogy pár éve 160 millió dollárért felvásárolta a MusicMatch nevű céget, s más, hasonló szolgáltatásokat működtető vállalatokkal is kapcsolatban van. Az elmúlt pár hónap során streaming zeneszolgáltatásba is kezdett; s minden bizonnyal a most kiszivárgott információ mögött álló zenekereső motor is azt a célt szolgálja, hogy az internetezőket webhelyéhez kösse.

Hasonló szolgáltatás elindítására nemrég láthattunk példát „házon belül”: a Yahoo Video Search a minap bontotta ki szárnyait. Ennek révén a felhasználók videók között kereshetnek, melyet a számos televíziós csatornával való megállapodások tettek lehetővé: például az MTV-vel és a Discovery Chanellel kötött egyezséget e tekintetben az internetes vállalat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés