Connect with us

Felgyorsított weboldal-betöltés

Kütyük

Felgyorsított weboldal-betöltés

A Google új technológiája gyorsabb webezést ígér.

Jelenleg béta, azaz tesztverzióban létezik az amerikai internetes vállalat Web Accelerator névre keresztelt megoldása, melyet még a múlt héten mutatott be a Google. A letölthető eszköz úgy segíti az internetezőt, hogy hozzákapcsolódik a Google globális számítógépes hálózatához, így segítve a website-ok letöltésének felgyorsítását. A Web Accelerator URL kérelmeket küld a vállalat azon szervereinek, melyeket kifejezetten a weboldal megjelenítés gyorsítása végett üzemeltetnek. Az alkalmazás ezenfelül össze is tömöríti a meglátogatni kívánt website adatait, mielőtt az letöltésre kerülne. A rendszer a gyakran meglátogatott oldalak tartalmát eltárolja a számítógépen, így amikor a felhasználó megnyitja azt böngészőjében, akkor csak frissíteni kell az oldalt, a már meglevő elemeket nem kell újra letölteni.

Minden körülmények között azért nem használható a szoftver: a Google tájékoztatása szerint az eszköz bizonyos oldalakon, például a titkosítást alkalmazó site-okon nem működik. A vállalat azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy nem multimédiás állományok letöltésének felgyorsítása végett fejlesztették ki a Web Acceleratort. Mindazonáltal az alkalmazást elsősorban a szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkező internetezőknek szánja a cég, a dial-upos, modemes felhasználók (akinek talán a legnagyobb igényük lenne a szolgáltatásra) nem fognak majd akkora mértékű gyorsulást tapasztalni.

Jelenleg Észak-Amerikában és Európában zajlik a tesztelés, emiatt csak az ezen területeken található website-ok letöltésének gyorsítását végzi a szoftver, a máshol, például Ázsiában fellelhető webhelyekre egyelőre nem alkalmazható. Használatához legalább Windows XP-re vagy 2000-re van szükség, és vagy legalább 5.5-ös Internet Explorerre, vagy minimum 1.0-s Firefox böngészőre. Az egyéb browserek tulajdonosai sincsenek kizárva a Web Accelerator futtatásából, nekik azonban saját maguknak kell bekonfigurálniuk a szoftvert.

A magánszféra szentségéért aggódó felhasználók megnyugtatása végett az internetes vállalat egyik szóvivője közölte, hogy az eszköz nem igényel több információt, mint amennyit az internetező saját Internet-szolgáltatójával már megosztott, amikor a Weben szörföl.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom