Connect with us

E héten érkezik a vadonatúj mobil Windows

Kütyük

E héten érkezik a vadonatúj mobil Windows

A Microsoft várhatóan az e héten Las Vegas-ban megrendezendő fejlesztői konferenciájának keretein belül leplezi majd le legújabb, mobil készülékekre szánt operációs rendszerét.


A jelenleg Magneto fejlesztési kódnevet viselő Microsoft szoftver a várakozások szerint Windows Mobile 2005 néven fog bemutatkozni és egyetlen átfogó termékként fogja lefedni az okostelefonok, a Pocket PC és a GSM modulos Pocket PC-k piacát. Előzetes információink szerint a Magneto futtatásához legalább 200 MHz-es frekvenciájú mikroprocesszor, 32 MB Flash ROM, illetve 64 MB RAM memória szükségeltetik majd.

A 2004 tavaszán debütált Windows Mobile 2003 Second Edition közvetlen utódjának tekinthető, újgenerációs mobil Windows legfontosabb újításai közé tartozik, hogy az őt futtató készülékeket adott esetben az érintésérzékeny kijelzőt mellőzve, akár egy kézzel is könnyedén lehet használni. Ugyancsak lényeges újdonság, hogy a szoftver már alaphelyzetben tartalmazza a GPS helymeghatározó modulok, illetve a beépített digitális fényképezőgépek meghajtó szoftvereit, valamint, hogy a kontaktokhoz immár fényképek és személyes csengőhangok is minden további nélkül hozzá rendelhetők.

A Word Mobile szövegszerkesztő alkalmazás rengeteg új funkcióval gazdagodott, így például már képeket is képes megjeleníteni, ezenkívül pedig feltűnt a színen egy új irodai alkalmazás, a PowerPoint Mobile. Sokak számára az is fontos lehet, hogy a Windows Mobile 2005 alatt futtathatók lesznek a Windows Mobile 2003 for Smartphone-ra fejlesztett korábbi szoftverek, illetve, hogy az ActiveSync interfész 4.0-s verziója révén 10-15 százalékkal felgyorsul a szinkronizálás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom