Connect with us

Szélessávú vezeték nélküli internetezés a McDonald´s éttermekben

Kütyük

Szélessávú vezeték nélküli internetezés a McDonald´s éttermekben

2005. május 15-től a magyarországi McDonald´s éttermek szélessávú vezeték nélküli Internet-eléréssel, úgynevezett hotspotokkal várják vendégeiket.

A McDonald´s 2004-ben határozta el, hogy – közel 20 amerikai, európai és ázsiai ország után – Magyarországon is szélessávú vezeték nélküli internet-kapcsolattal látja el éttermeit, hogy vendégeik még több modern kényelmi szolgáltatás közül választhassanak. A rendszer beruházására, kiépítésére, üzemeltetésére és karbantartására kiírt pályázatot a Wiera nyerte meg, amely nagy gyakorlattal – több mint 50 hazai HotSpot telepítése és üzemeltetése során szerzett tapasztalattal – rendelkezik a szélessávú vezeték nélküli internet-elérési pontok – hotspotok – kiépítésében. A cég Cisco vezeték nélküli eszközökből építtette ki az éttermekben működő hálózatot.

A hotspotok működése egyszerű: a vendégek az éttermek pénztárainál vásárolhatják meg a félórás vagy 100 perces internet-elérést biztosító kártyát, amelyeken lekaparható felületen egy felhasználónév és egy jelszó található. Ezt a két kódot – a Wiera HotSpot hálózat kiválasztása után – a bejelentkezési oldalon begépelve léphetnek fel a világhálóra. A félórás kártya megkezdése után fél óráig használható, a 100 perces változatot azonban később is lehet használni, ha az internetező nem merítette le teljesen a keretet – három hónapon belül.

E két kártya mellett a felhasználók havi előfizetési szerződést is köthetnek a Wierával. Az előfizetéses ügyfelek banki átutalással és csoportos beszedési megbízással fizethetnek, valamint hamarosan az interneten történő fizetés is lehetséges lesz a Wiera honlapján. A félórás hozzáférés bruttó 750, a 100 perces pedig bruttó 2800 Ft-ért lesz kapható. Az előfizetéses konstrukciók ára bruttó 5.000, 7.500 illetve 10.000 Ft (havi 250, 500, illetve 2000 perces csomagok).

Technikai háttér
A Wiera a rendszer kiépítéséhez a Cisco hálózatai eszközeit – 1100-as és 1200-as AccessPointokat, Power Injectorokat és 1700-as sorozatú routereket alkalmazott.A Wiera a McDonald´s éttermek internet-hozzáférését teljes mértékben korszerűsítette modern Cisco útvonalválasztók és csatlakozási pontok segítségével. A szolgáltató egy dedikált központot alakított ki a McDonald´s számára, amelyhez minden étterem csatlakozik, és amellyel a hozzáférési jogosultságokat ellenőrzi. A nyilvános internet-elérésen túl a cég gondoskodik a McDonald´s belső adat-kommunikációjának biztonságos lebonyolításáról a legmodernebb előírásoknak megfelelően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom