Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 százalékos mobil penetráció: annyi telefon, ahány lakos

Kütyük

100 százalékos mobil penetráció: annyi telefon, ahány lakos

Előrejelzések szerint Nyugat-Európában két év múlva 100 százalékra fog növekedni a mobiltelefonos penetráció, ugyanis ebben a gazdaságilag fejlett régióban manapság már egyre több embernek van egynél több készüléke, illetve előfizetése.

Az Analysys Research piackutató cég egyik friss tanulmányából kiderül, hogy a jelenleg mintegy 90 százalékos penetráció 2006-ban 98 százalékra, 2007-ben pedig nem kevesebb mint 100 százalékra fog növekedni, és ezen adatokba a három hónapnál hosszabb ideje nem használt előfizetések nincsenek is beleszámolva.

A szakértők úgy vélik, hogy azokon a piacokon stagnálni fog a penetráció, ahol a mobil operátorok a pre-paid csomagok helyett sokkal inkább a vásárlókat 12-18 hónapra elkötelező előfizetéses szerződésekre helyezik a fő hangsúlyt. ˝Franciaországban és Németországban a szolgáltatóknak a pre-paid csomagok megfelelő marketingje révén jó esélyük van a penetráció növelésére, azonban folyamatosan oda kell figyelniük a profitabilitásra. Olaszország jó példa arra, hogy a pre-paid csomagok túlsúlya nem feltétlenül van rossz hatással a felhasználónkénti átlagos bevételre˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Alex Zadvorny, az Analysys Research egyik munkatársa.

Egyes nyugat-európai országokban egyébként már most is annyi mobiltelefont használnak, ahány lakossal az ország rendelkezik, ennek ellenére az operátorok korántsem pesszimisták a piaci további növekedését illetően. A szolgáltatók abban bíznak, hogy a konkurensektől rengeteg új előfizetőt el tudnak csábítani, a sajátjaikat pedig meg tudják tartani, ezenkívül pedig a mostanság szárnyait bontogató 3G-től is jelentős új bevételi forrásokra számítanak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés