Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil játékok mindenkinek, minden mennyiségben

Kütyük

Mobil játékok mindenkinek, minden mennyiségben

A mobiltelefonokra szánt játékok a szakértők egybehangzó véleménye szerint igen csak fényes jövő előtt állnak.


Greg Ballard, az elektronikus játékiparág egyik veteránja szerint egy-egy jobb mobil játékszoftver ma már akár 6-10 millió dolláros bevételi forráshoz is juttathatja a készítőket. Ballard jelenleg a Sorrent/Macrospace mobil játékfejlesztő cég első embere, korábban pedig a többek közt a Street Fightert és a Resident Evilt készítő Capcom vezetője volt.

˝Ha hiszünk abban, hogy egy adott játék 10 millió dollárt fog hozni a konyhára, akkor megtehetjük, hogy komolyabb összeget fordítunk a fejlesztésére és a marketingjére. Ez az első olyan esztendő, amikor végre azt mondhatom a marketinges kollégáknak, hogy tudok pénzt adni nekik˝ – nyilatkozta emberünk, aki szerint a legújabb mobiltelefonos játékok minden korábbinál több felhasználóhoz fognak eljutni, így a 2005-2006-os esztendőkben virágzásnak fog indulni az üzletág.

˝Az a legizgalmasabb az egészben, hogy nem tudhatjuk pontosan, hogy mekkorára fog növekedni a piac. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a piac óriási, hiszen manapság már a 10-13 éves gyermekek legtöbbjének is van saját mobilja˝ – tette hozzá Ballard.

A Sorrent/Macrospace egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a mobil játékosok 64 százaléka naponta legalább egyszer játszik kedvenc szoftverével, de például a 10-13 éves korosztályban ugyanezen arány meghaladja a 84 százalékot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés