Connect with us

Mobil játékok mindenkinek, minden mennyiségben

Kütyük

Mobil játékok mindenkinek, minden mennyiségben

A mobiltelefonokra szánt játékok a szakértők egybehangzó véleménye szerint igen csak fényes jövő előtt állnak.


Greg Ballard, az elektronikus játékiparág egyik veteránja szerint egy-egy jobb mobil játékszoftver ma már akár 6-10 millió dolláros bevételi forráshoz is juttathatja a készítőket. Ballard jelenleg a Sorrent/Macrospace mobil játékfejlesztő cég első embere, korábban pedig a többek közt a Street Fightert és a Resident Evilt készítő Capcom vezetője volt.

˝Ha hiszünk abban, hogy egy adott játék 10 millió dollárt fog hozni a konyhára, akkor megtehetjük, hogy komolyabb összeget fordítunk a fejlesztésére és a marketingjére. Ez az első olyan esztendő, amikor végre azt mondhatom a marketinges kollégáknak, hogy tudok pénzt adni nekik˝ – nyilatkozta emberünk, aki szerint a legújabb mobiltelefonos játékok minden korábbinál több felhasználóhoz fognak eljutni, így a 2005-2006-os esztendőkben virágzásnak fog indulni az üzletág.

˝Az a legizgalmasabb az egészben, hogy nem tudhatjuk pontosan, hogy mekkorára fog növekedni a piac. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a piac óriási, hiszen manapság már a 10-13 éves gyermekek legtöbbjének is van saját mobilja˝ – tette hozzá Ballard.

A Sorrent/Macrospace egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a mobil játékosok 64 százaléka naponta legalább egyszer játszik kedvenc szoftverével, de például a 10-13 éves korosztályban ugyanezen arány meghaladja a 84 százalékot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom