Connect with us

technokrata

A Wi-Fi-nek hála egyre népszerűbbek a PDA-k

Kütyük

A Wi-Fi-nek hála egyre népszerűbbek a PDA-k

A kéziszámítógép piac végre fellendülőben van – derül ki egy friss jelentésből.


A Gartner piackutató cég egyik legfrissebb tanulmánya rávilágít arra, hogy az idei esztendő első negyedévében világszerte mintegy 3,4 millió darab PDA (Personal Digital Assistant) talált gazdára, ami az előző esztendő hasonló időszakához képest nem kevesebb mint 25 százalékos növekedést jelent.

Nyugat-Európában egyébként még ennél is dinamikusabb növekedésnek lehetünk tanúi: Európa ezen fejlett régiójában 2005 első három hónapjában mintegy 1,3 millió kéziszámítógépet adtak el, így elmondható, hogy az idei eladási mutatók több mint 84 százalékkal kedvezőbbek a tavalyiaknál. Szakértők szerint mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az újgenerációs PDA-kba számos olyan szolgáltatás került, melyeket a vásárlók már jó ideje hiányoltak. ˝A vezeték nélküli Internetes szolgáltatásokkal, illetve beépített mobiltelefon modullal felszerelt PDA-k lényegében új életet leheltek a piacba˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Todd Kort, a Gartner egyik vezető elemzője, majd hozzátette, hogy a Wi-Fi és GSM képes PDA-k immár a piac 55 százalékát uralják.

Kort elmondta, hogy a Research In Motion (RIM) 75,6 százalékos növekedést regisztrált a BlackBerry készülékek kapcsán, és 20,8 százalékos piacrésze birtokában jelenleg az első helyen tanyázik. A második egyébként a palmOne (18 százalék), a harmadik pedig a Hewlett-Packard (17,6 százalék).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák