Connect with us

technokrata

Mobil és IP telefon funkciók egyetlen készülékben

Kütyük

Mobil és IP telefon funkciók egyetlen készülékben

Dániában előrehaladott teszteket folytatnak olyan újgenerációs készülékekkel, melyek egyesítik magukban a mobiltelefonok és az IP telefonok előnyeit.

A TeliaSonera által folytatott kísérletek célja, hogy az előfizetőknek a jövőben már csak egyetlen telefont kelljen használniuk a mobil és IP beszélgetések lebonyolításához. A rendszer lényege roppant egyszerű: az újgenerációs készülék házon belül, a négy fal között használva mint egy hagyományos IP telefon működik, majd pedig a házat elhagyva, kültéren automatikusan rácsatlakozik az adott mobiltelefonos hálózatokra.

Kennet Roe, a TeliaSonera termék- és szolgáltatásfejlesztési részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a telekommunikációs piacon mostanság rendkívül dinamikusan folyik a vezetékesről a mobil és Internet alapú szolgáltatásokra történő átállás. A piacot irányító és nagy mértékben meghatározó vásárlók olyan új eszközöket szeretnének használni, melyek a mobil kommunikáció biztosította előnyöket a vezetékes hálózat és a szélessávú Internet előnyeivel kombinálják. A TeliaSonera éppen ezért időt és pénzt nem spórolva mindent megtesz annak érdekében, hogy innovatív új alternatívákat kínáljon a vásárlóknak.

A vállalat által Dániában folytatott tesztek arra az úgynevezett UMA (Unlicensed Mobile Access, licensz nélküli mobil elérés) technológiára épülnek, melynek segítségével az arra alkalmas mobiltelefonok Bluetooth-on és WLAN-on keresztül is kapcsolódhatnak a GSM és GPRS szolgáltatásokhoz. Amennyiben minden jól megy, a TeliaSonera akár már a jövő esztendőben be fogja indítani első ilyen jellegű kereskedelmi szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák