Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil és IP telefon funkciók egyetlen készülékben

Kütyük

Mobil és IP telefon funkciók egyetlen készülékben

Dániában előrehaladott teszteket folytatnak olyan újgenerációs készülékekkel, melyek egyesítik magukban a mobiltelefonok és az IP telefonok előnyeit.

A TeliaSonera által folytatott kísérletek célja, hogy az előfizetőknek a jövőben már csak egyetlen telefont kelljen használniuk a mobil és IP beszélgetések lebonyolításához. A rendszer lényege roppant egyszerű: az újgenerációs készülék házon belül, a négy fal között használva mint egy hagyományos IP telefon működik, majd pedig a házat elhagyva, kültéren automatikusan rácsatlakozik az adott mobiltelefonos hálózatokra.

Kennet Roe, a TeliaSonera termék- és szolgáltatásfejlesztési részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a telekommunikációs piacon mostanság rendkívül dinamikusan folyik a vezetékesről a mobil és Internet alapú szolgáltatásokra történő átállás. A piacot irányító és nagy mértékben meghatározó vásárlók olyan új eszközöket szeretnének használni, melyek a mobil kommunikáció biztosította előnyöket a vezetékes hálózat és a szélessávú Internet előnyeivel kombinálják. A TeliaSonera éppen ezért időt és pénzt nem spórolva mindent megtesz annak érdekében, hogy innovatív új alternatívákat kínáljon a vásárlóknak.

A vállalat által Dániában folytatott tesztek arra az úgynevezett UMA (Unlicensed Mobile Access, licensz nélküli mobil elérés) technológiára épülnek, melynek segítségével az arra alkalmas mobiltelefonok Bluetooth-on és WLAN-on keresztül is kapcsolódhatnak a GSM és GPRS szolgáltatásokhoz. Amennyiben minden jól megy, a TeliaSonera akár már a jövő esztendőben be fogja indítani első ilyen jellegű kereskedelmi szolgáltatását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés