Connect with us

Mobil zeneforradalom: érkezőben a 128 szólamú polifonia

Kütyük

Mobil zeneforradalom: érkezőben a 128 szólamú polifonia

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Samsung Electronics hamarosan ki fogja adni első 128 szólamú polifonikus hangzásvilágú mobiltelefonjait.

A dél-koreai székhelyű vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Samsung lényegében már azóta készen áll az első ilyen új hangzású mobiltelefonok piaci bevezetésére, mióta az NEC és a Yamaha bejelentette első 128 szólamú mobil hangprocesszorait. A Samsung eddig csupán azért várt ezen új modellek bemutatásával, mert úgy gondolta, hogy a mobil operátoroknak előbb fel kell készíteniük a piacot a hangzásbeli váltásra, most azonban már végérvényesen elérkezett a 128 szólamú polifonia kora.


A Samsung többek közt már csak azért is át akar térni a 64 szólamúról a 128 szólamú polifoniára, mert ily módon be tudja bizonyítani, hogy mindig egy lépéssel a konkurencia előtt jár. Az újgenerációs mobiltelefonokban egyébként nem csak a hangvezérlő mikrochipet cserélik majd le, hanem teljesen új, minden korábbinál jobb minőségű hangszórókat is beszerelnek majd a készülékekbe, és nem utolsó sorban térhatású 3D hangzással is felvértezik őket.

A Samsung az üggyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalásokat folytat az egyik legnagyobb dél-koreai mobil szolgáltatóval, az SK Telecommal, mely szerint a közeljövőben szépen lassan végbemehet majd a 128 szólamú polifoniára történő átállás.

Az NEC által nemrégiben kifejlesztett, PD9971 típusjelzésű audio processzor nem kevesebb mint 128 szólamú polifonikus hangzást tesz lehetővé a mobil készülékeken. Az újgenerációs hangchip rendkívül fejlett háromdimenziós, térhatású hangkeltésre képes, igaz ehhez a megszokott egy helyett kettő hangszórót kell beépíteni a telefonokba. Az NEC PD9971 ezenkívül számos különböző effektet (például különböző visszhangok) támogat, valamint kompatibilis az SMF (Standard MIDI) és Mobile-XMF (Extensible Music Format) szabványokkal. Utóbbit egyébként nemrégiben fejlesztette kis a MIDI Manufacturers Association.

Az újgenerációs hangprocesszor első tesztpéldányait már meg is kapták a mobiltelefon gyártók, akik alapos teszteknek vetik majd alá őket. Az NEC PD9971 tömeggyártása várhatóan idén augusztusban kezdődik majd meg, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan melyik mobiltelefonban találkozhatunk majd vele először. A chip ára 7,60 dollár, vagyis mintegy 1.500 forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő