Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kapható a Motorola futurisztikus videótelefonja

Kütyük

Már kapható a Motorola futurisztikus videótelefonja

A Motorola bejelentette, hogy megkezdte a Motorola Ojo Personal Video Phone kereskedelmi forgalmazását.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai székhelyű vállalat a januárban megrendezett CES 2005 (Consumer Electronics Show) kiállításon kerített sort az Ojo Personal Videophone bejelentésére, mely újdonság külső jegyei alapján akár egy sci-fi filmben is minden további nélkül szerepelhetne. A Motorola és a Worldgate Communications munkatársai által közösen kifejlesztett készülék két fő részből áll: az alsó szegmens leginkább egy mobiltelefonhoz hasonlítható, a felső rész pedig áll egyrészt egy 7 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőből, másrészt pedig egy beépített kamerából.

Az MPEG-4 (H.264) kodekre épülő készülék segítségével kiváló minőségű, 30 képkocka/másodperc sebességű videóanyagok továbbíthatók 110 Kbps-os sávszélesség mellett. A videotelefonos szolgáltatás igénybe vételéhez egy DSL, vagy kábeltelevíziós Internet kapcsolatra van szükség.

A Ojo Personal Videophone (Model PVP1000) a Motorola weboldalán keresztül rendelhető meg, még pedig 799 dolláros, vagyis mintegy 156 ezer forintos áron. Említést érdemel, hogy a Motorola ezen új terméke idén elnyerte a CEA (Consumer Electronics Association) szervezet Legjobb Design és Mérnöki Innovációs díját.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés