Connect with us

Interaktív televíziózás mobiltelefonon: egy új korszak kezdete

Kütyük

Interaktív televíziózás mobiltelefonon: egy új korszak kezdete

A mobiltelefonos televíziózás jövője az interaktivitásban rejlik, vagyis abban, hogy a nézők néhány gombnyomás révén kiválaszthatják az általuk nézni kívánt műsorokat, szavazhatnak kedvenc előadójukra, vagy éppen különböző termékeket vásárolhatnak.


Úgy gondoljuk, hogy az interaktív televíziózás lesz a mobil média következő mérföldköve – nyilatkozta Christian Plenk, az Ericsson egyik vezető munkatársa egy a napokban Cannes-ban megrendezett vezeték nélküli konferencia keretein belül. Plenk szerint a vásárlók egyértelműen interaktív eszközöknek tekintik a mobiltelefonokat, éppen ezért a TV adók számára több mint logikus, hogy a mobil készülékekre interaktív televíziós tartalmakat sugározzanak.

A fejlesztők számára komoly kihívást jelent, hogy a hagyományos televíziós adásképeken megjelenített feliratok a telefonok relatíve kis méretű kijelzőjén lényegében olvashatatlanok. Az Ericsson mindezt úgy próbálja meg orvosolni, hogy elválasztja egymástól a videósávot és a szöveges tartalmat és mindkettőt könnyen emészthető formában juttatja el a végfelhasználókhoz. Az interaktív mobil TV adások e mellett olyan új virtuális gombokat is felvonultatnak majd a kijelzőn, mint például: ˝Szavazás˝, ˝Vásárlás˝, ˝Véleményküldés˝.

Jelen pillanatban világszerte mintegy negyven mobiltelefonos televízió adó működik. Az első ilyen kezdeményezés az Egyesült Államokbeli Mobi TV volt, mely 2003-ban kezdte meg működését, és ma már több mint húsz különböző csatornával áll a nézők szolgálatára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom