Connect with us

Csak a mobilomat ne vedd el! – mondják a gyerekek

Kütyük

Csak a mobilomat ne vedd el! – mondják a gyerekek

Mit tekintenek a mai gyerekek a legnagyobb büntetésnek? Érdekesképp nem a játékuk elvételét, vagy például a szobafogságot, hanem sokkal inkább a mobiltelefonjuk elkobzását!

A Cheil Communications egyik legfrissebb jelentése rávilágít arra, hogy a mai tizenévesek legfontosabb kommunikációs eszköze a mobiltelefon, mely elektronikus eszköz nélkül szinte már el sem tudják képzelni az életüket, hiszen annak segítségével nem csak beszélgetni, hanem üzeneteket és fényképeket küldeni, valamint akár már internezetni is tudnak.


A piackutatók a mostani felmérésben résztvevőket hat nagy alapcsoportba sorolták be: Emberi kapcsolatokat ápolók, Expresszionisták, Irodalom kerülők, Vegyes érzelműek és Divatfüggők. Az utóbbi kategóriába sorolt válaszadók 46,4 százaléka azt nyilatkozta, hogy attól fél, hogy amennyiben nem tudja megvásárolni a legfrissebb termékeket, lemarad a társaihoz képest. 44,3 százalékuk pedig úgy vélekedik, hogy amit meg szeretne szerezni, azt minden áron meg fogja vásárolni.

Szakértők szerint a 13-24 éves korosztályba tartozók már egy olyan korba születtek, mely lényegében már az elejétől kezdve digitális és elektronikus volt, így nem meglepő, hogy ezen korosztály tagjai nem csak könnyedén kezelik, hanem egyben nagyon is ragaszkodnak az olyan eszközökhöz, mint amilyen például a mobiltelefon. A 30 évesek és ennél idősebbek már nem éreznek olyan szoros kötödést ezekhez a készülékekhez, ugyanis ők nem születtek bele a digitális korba, hanem sokkal inkább csak a ˝túlélés˝ miatt barátkoznak annak vívmányaival.

Manapság egyébként már ott tartunk, hogy a legkisebbeknek is készülnek mobiltelefonok: ezeken a speciális, általában kijelző nélküli modelleken csak néhány gomb található az egyszerű használat érdekében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő