Connect with us

technokrata

A Samsung és az LG mögé szorult a Nokia

Kütyük

A Samsung és az LG mögé szorult a Nokia

A két legnagyobb dél-koreai mobiltelefon gyártó vállalat, a Samsung Electronics és az LG Electronics az elmúlt időkben több készüléket adott el, mint a Nokia – igaz nem a világpiacon, hanem az Egyesült Államokban.

A PG Group piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a Samsung 2,559 millió eladott telefonnal több mint 17,6 százalékos piacrészt szerzett magának, az LG pedig 2,19 millió mobilja révén jelenleg a piac mintegy 15,1 százalékát birtokolja.

Ezen eredményével a két gyártó sorrendben a második, illetve harmadik helyet tudhatja magáénak. Az amerikai székhelyű Motorola meg tudta őrizni USA-beli piacvezető pozícióját: a 4,59 millió eladott mobil mintegy 31 százalékos részesedést jelent. A világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Nokia az Egyesült Államokban jelenleg csak 14 százalékos részesedéssel bír.

Tavaly ilyenkor ugyancsak a Motorola (28 százalék) vezette a toplistát, majd pedig a Nokia (21 százalék), a Samsung (16,6 százalék) és az LG (15 százalék) következett sorban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp