Connect with us

technokrata

Mobiltelefonokra szánt műholdas TV és rádió adások a világon először!

Kütyük

Mobiltelefonokra szánt műholdas TV és rádió adások a világon először!

Szöülban vasárnap beindították a világ első, kifejezetten mobiltelefonokra szánt műholdas televíziós, illetve rádiós adását.


Japánban az elmúlt hónapban hasonló DMB (Digital Multimedia Broadcasting) szolgáltatást indított a Mobile Broadcasting Corporation, azonban ez nem mobiltelefonos, hanem autókba szerelt speciális terminálokra optimalizált rendszer volt.

Az egyik legnagyobb dél-koreai mobil operátor, az SK Telecom érdekeltségi körébe tartozó TU Media most viszont a világon elsőként speciálisan mobil készülékekre szánt műholdas DMB szolgáltatást indított, melynek segítségével az előfizetők kiváló minőségű televíziós adásokat, illetve hifi zenei rádióadásokat élvezhetnek a mindig maguknál tartott mobiljaikon.

A TU Media első körben hét DMB videó csatornát és húsz DMB rádióadót indított be. Az előfizetők mostantól akár már mobiljaikon is figyelemmel tudják követni a különböző hírcsatornák, sporttelevíziók, vagy éppen mozicsatornák adását. A vállalat munkatársai elmondták, hogy az elérhető videócsatornák száma rövid időn belül duplájára fog növekedni.

A szolgáltatás igénybe vételéhez egy egyszeri 20.000 wonos (4.000 forint) összeget kell kifizetni, majd pedig havonta egy 13.000 wonos (2.500 forint) havidíjat kell állni. Jelen pillanatban egyébként még csak két DMB kompatibilis mobiltelefont lehet kapni a piacon: az egyik a Samsung féle SCH-B100, a másik pedig az SK Teletech által gyártott IBM-100. Az előbbi modell 850.000 wonba (166.000 forint), az utóbbi pedig 700.000 wonba (137.000 forint) kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp