Connect with us

Jelentős változások és új olcsó mobilok a Siemens háza táján

Kütyük

Jelentős változások és új olcsó mobilok a Siemens háza táján

A Siemens mobil készülékeket gyártó részlege a jövőben egy az anyacégtől független vállalatként fog tovább működni, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy a Siemens hamarosan rendkívül olcsó új telefonokat fog bevezetni a piacra.


Klaus Kleinfeld, a Siemens elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a vállalat a mobiltelefonok mellett a jövőben a DECT készülékek, a set-top boxok és egyéb fogyasztói elektronikus eszközök gyártását is outsource-olni kívánja. Az új vállalat egyébként továbbra is meg fogja tartani a Siemens márkajelzést, így bármely cég is lesz a németek új partnere, Siemens márkájú mobiltelefonokkal a jövőben is találkozhatunk majd.

Kleinfeld elmondta, hogy a Siemens jelenleg egy tőkeerős nemzetközi partnert keres, ugyanis egy együttműködési szerződéssel szeretné megerősíteni piaci pozícióját. ˝Több cég neve is szóba jöhet, azonban ezen tárgyalópartnereinket egyelőre nem szeretném megnevezni˝ – nyilatkozta Kleinfeld, majd hozzátette, hogy a Siemens Németországban nem tervez munkaerő leépítést. ˝Szilárd elhatározásunk, hogy Németországban továbbra is folytatni kívánjuk a gyártási tevékenységeket, és ez nagyon fontos kritérium az új partnerünk kiválasztásakor˝.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Siemens a napokban ajánlatokat kért tajvani partnereitől, egy 30 dolláros tervezett gyártási költségű, rendkívül olcsó mobiltelefonra, melyből a vállalatnak mintegy 300-500 ezer darabra lenne szüksége. Egyes források szerint várhatóan a Lite-On Technology lesz a befutó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom