Connect with us

Firefox: 50 milliónál több letöltés

Kütyük

Firefox: 50 milliónál több letöltés

Újabb rekord a Mozilla Foundation fejlesztette böngésző életében.

Idén először február közepén számoltunk be a Firefox újabb letöltési rekordjáról: az év második hónapjában lépte át a 25 milliós letöltési számot. Ismeretes, hogy a browser még a tavalyi év novemberében érte el a végleges, 1.0-s állapotot; az első száz nap alatt pedig rengetegen töltötték le és próbálták ki a szoftvert – átlagosan napi 250 ezren. A múlt hónap elején aztán – a SpreadFirefox.com jelentése szerint – a hivatalos Firefox Download Counter, azaz a szoftver letöltésszámlálója már közel 45 milliós számot mutatott .

Nemrég egy újabb mérföldkövet hagyhatott maga mögött a Firefox: a Mozilla Foundation beszámolója értelmében május elejéig immár több mint 50 milliószor kezdeményeztek az internetezők letöltést a hivatalos oldalról. Ennek alkalmából az alapítvány 50 érmét készíttet, amit azok között tervez szétosztani, akik a böngésző online terjedéséhez hozzájárultak. Ezen felül egy egyelőre meg nem nevezett jutalomban lesz része annak a szerencsésnek, aki pontosan az 50 milliomodik letöltő volt.

Ismeretes, hogy az internetezők már a megjelenés előtt is érdeklődtek a böngésző iránt: a tavaly nyáron komoly biztonsági problémáktól szenvedő Internet Explorer felhasználói tábora még a bétaváltozatok megjelenése alatt jelentős mértékben csökkenni kezdett. Nem véletlenül, hiszen a tesztverziókat is durván 8 milliószor töltötték le – ez predesztinálta a végleges Firefox sikerét is. A Microsoft egyébként sokáig védekező álláspontot vett fel, s azzal érvelt, hogy szoftvere semmivel sem védtelenebb más böngészőkhöz képest, csupán elterjedtebb, és ebből adódóan több fenyegetés irányul ellene. Jó ideig folyamatosan tagadták, hogy korábbra hoznák az új Internet Explorer debütálását, végül azonban Bill Gates az RSA 2005 konferencián meglepő közlést tett: kijelentette, hogy várhatóan még a nyáron megjelenik a hetes verziószámot viselő alkalmazás (teszt)változata.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő