Connect with us

technokrata

Firefox: 50 milliónál több letöltés

Kütyük

Firefox: 50 milliónál több letöltés

Újabb rekord a Mozilla Foundation fejlesztette böngésző életében.

Idén először február közepén számoltunk be a Firefox újabb letöltési rekordjáról: az év második hónapjában lépte át a 25 milliós letöltési számot. Ismeretes, hogy a browser még a tavalyi év novemberében érte el a végleges, 1.0-s állapotot; az első száz nap alatt pedig rengetegen töltötték le és próbálták ki a szoftvert – átlagosan napi 250 ezren. A múlt hónap elején aztán – a SpreadFirefox.com jelentése szerint – a hivatalos Firefox Download Counter, azaz a szoftver letöltésszámlálója már közel 45 milliós számot mutatott .

Nemrég egy újabb mérföldkövet hagyhatott maga mögött a Firefox: a Mozilla Foundation beszámolója értelmében május elejéig immár több mint 50 milliószor kezdeményeztek az internetezők letöltést a hivatalos oldalról. Ennek alkalmából az alapítvány 50 érmét készíttet, amit azok között tervez szétosztani, akik a böngésző online terjedéséhez hozzájárultak. Ezen felül egy egyelőre meg nem nevezett jutalomban lesz része annak a szerencsésnek, aki pontosan az 50 milliomodik letöltő volt.

Ismeretes, hogy az internetezők már a megjelenés előtt is érdeklődtek a böngésző iránt: a tavaly nyáron komoly biztonsági problémáktól szenvedő Internet Explorer felhasználói tábora még a bétaváltozatok megjelenése alatt jelentős mértékben csökkenni kezdett. Nem véletlenül, hiszen a tesztverziókat is durván 8 milliószor töltötték le – ez predesztinálta a végleges Firefox sikerét is. A Microsoft egyébként sokáig védekező álláspontot vett fel, s azzal érvelt, hogy szoftvere semmivel sem védtelenebb más böngészőkhöz képest, csupán elterjedtebb, és ebből adódóan több fenyegetés irányul ellene. Jó ideig folyamatosan tagadták, hogy korábbra hoznák az új Internet Explorer debütálását, végül azonban Bill Gates az RSA 2005 konferencián meglepő közlést tett: kijelentette, hogy várhatóan még a nyáron megjelenik a hetes verziószámot viselő alkalmazás (teszt)változata.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák