Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bush a file-megosztók ellen

Kütyük

Bush a file-megosztók ellen

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke börtönbe küldené a file-megosztó kalózokat.

Az USA vezetője úgy rendelkezett, hogy a file-megosztókra a moziban megjelenő filmek bemutató előtti terjesztése esetén akár három év börtön is járhasson. A szövetségi büntetőintézetben való időtöltésről az úgynevezett „Family Entertainment and Copyright Act” törvény rendelkezik.

Az Amerikai Mozgókép Szövetségének (Motion Picture Association of America – MPAA) elnöke, Dan Glickman elégedettségének adott hangot a szigorú rendelkezés megszületése alkalmából. Külön köszönetét fejezte ki az Egyesült Államok kongresszusának támogatásáért, hogy a szellemi szerzői jogokat ilyen komoly védelemmel látták el.

Maga a törvény helyben hagyta (azaz kvázi legalizálta) azt az utóbbi években terjedő gyakorlatot, ami a mozikban való kalózkodás visszaszorítását célozza. Ismeretes, hogy a jogvédő szervezetek támogatásával az USA-ban szerte „kiképzik” a jegyszedőket, mire kell figyelniük, ha nyakon akarnak csípni valakit, aki kézikamerával készül felvenni a vászonról egy alkotást. Nemrég egyébként a hazai mozikban is elkaptak egy fiatalt hasonló akció miatt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés