Connect with us

technokrata

GTS-Datanet – nagy sávszélességű, vezetéknélküli Internet-szolgáltatás

Kütyük

GTS-Datanet – nagy sávszélességű, vezetéknélküli Internet-szolgáltatás

A GTS-Datanet bejelentette, hogy alig fél éven belül elindítja nagy sávszélességű vezeték nélküli Internet szolgáltatását, a Datanet WiMAX-ot.

A Datanet WiMAX egy olyan MAN (Metropolitan Area Network) hálózatra épülő szolgáltatás, amelyen keresztül a nagy sávszélességű internet is mobillá tehető, vagyis a város minden pontjáról laptopunk segítségével a jelenlegi ADSL csomagoknál akár egy nagyságrenddel nagyobb sávszélességen internetezhetünk.

Az egyelőre a főváros területén kísérleti jelleggel üzemelő hálózat bázisállomásai egymástól maximum 48 km távolságra, akár a 70 Mb/s átviteli sebességet is megközelíthetik. A végfelhasználók számára ez az adatátviteli sebesség természetesen ennél alacsonyabb, de még így is lényegesen kedvezőbb a jelenlegi ADSL adatátviteli sebességeknél. A Nyugat-Európában már üzemelő, magas minőségi követelményeket kielégítő technológia néhány éven belül komoly versenytársa lesz a vezetékes ADSL technológiának.

A GTS-Datanet szolgáltatásait mindenkor a minőségi, magas megbízhatóságú távközlési rendszerekre építette. A Datanet WiMax szolgáltatás a Sci-Networktől vásárolt Alvarion műszaki berendezéseken alapul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle