Connect with us

Visual Radio: a mobiltelefonokon láthatóvá válnak a rádiós műsorok

Kütyük

Visual Radio: a mobiltelefonokon láthatóvá válnak a rádiós műsorok

Hamarosan beindul Németország első Visual Radio szolgáltatása, melynek köszönhetően immár nem csak hallgatni, hanem lényegében látni is lehet a különböző rádióadásokat.


Az országban elsőként a Hit Radio FFH indít ilyen jellegű szolgáltatást: az első német Visual Radio számára a Nokia mellett a Hewlett-Packard is komoly technológiai segítséget nyújt.

A többek közt a Nokia 6230i és 7710-es okostelefonokon elérhető Visual Radio rendkívül gazdag interaktív információs csatornája révén jelentősen emeli az FM rádiózás élményét. A rádióhallgatók például adatokat tudhatnak meg az éppen játszott számról és annak előadójáról, vagy vetélkedőkön vehetnek részt.

A világ első Visual Radio rendszerét néhány héttel ezelőtt helyezték üzembe Helsinkiben, de emellett a brit Virgin Radio és a thaiföldi Capital Radio is komoly vizuális rádió tervekkel rendelkezik. A Nokia vezetői egyébként nemrégiben azt nyilatkozták, hogy az új Nokia mobiltelefonoknak már több mint a felében helyet fog kapni a sztereó FM rádióvevő és 2006 végéig még legalább tizenhat Visual Radio képes készülék jelenik majd meg a piacon.

A Hit Radio FFH várhatóan valamikor idén nyáron induló Visual Radio szolgáltatása nem lesz ingyenes: a 9 eurós havidíj mellett még a mobiltelefon által generált GPRS adatforgalmat is fizetni kell.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő